Grote kans op werk
Goede begeleiding
Mooie keukenfaciliteiten
Goede doorstroom binnen het mbo

Bij deze opleiding is geen instroom in februari 2021 mogelijk. Meld je nu al wél aan voor de start van deze opleiding in augustus 2021. Doe je dit vóór 1 april 2021, dan is je plek gegarandeerd, mits je voldoet aan de toelatingseisen en het niet gaat om een numerus fixus-opleiding.

Iets voor jou?

Ben je gek op eten en de geur van gerechten? Sta jij graag in de keuken? En heb je talent voor originele en creatieve hapjes en gerechten? Yés, jij bent geboren als kok. Werk je ook nog eens netjes? En hou je het hoofd koel als het druk wordt? Meld je dan aan voor de opleiding Kok bij Aventus. Kies voor leren in stapjes (BOL) of leren door te dóén (BBL).

De opleiding

Dit leer je

Bij Aventus leer je tijdens je opleiding Kok onder meer:

  • vaktheorie werken in de keuken
  • kennis van producten, eten en keukenapparatuur
  • schoon (hygiëne), veilig en milieubeschermend werken 
  • werken met computers (ICT)
  • goed contact hebben (communicatie)

Daarnaast krijg je: Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Toelatingseisen

Je bent welkom bij de opleiding Kok met één van deze bewijzen:

  • Diploma VMBO: kaderberoepsgerichte, Gemengde en Theoretische Leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Diploma mbo niveau 2
  • Diploma mbo-vakopleiding voor eenzelfde beroep of beroepscategorie
  • Bij doorstroom vanuit VMBO techniek, zorg & welzijn of landbouw is wiskunde of economie of een tweede moderne vreemde taal vereist
  • Een certificaat van een erkend leerbedrijf
Keuzedelen

Met keuzedelen verbreed of verdiep je deze mbo-opleiding.

Na je opleiding

Na je opleiding Kok heb je keus: een job zoeken óf doorgroeien naar niveau 3, met de opleiding Zelfstandig werkend kok.

Wat wordt je werk?

Na je opleiding Kok maak je de lekkerste menu’s, daghappen of andere gerechten klaar. Je bedenkt die ook zelf. Daarom ben je lekker creatief bezig. Je werkt veel in je eentje en op wisselende tijden, zoals in de avond en het weekend. Net zo makkelijk kook je samen met collega’s. 

Wat wordt je werkplek?

Grote en kleine hotels, restaurants en (zorg)instellingen met eigen keuken.

Ervaringen

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.