Paragrafen

Iets voor jou?

Ben je gek op eten en de geur van gerechten? Sta jij graag in de keuken? En heb je talent voor originele en creatieve hapjes en gerechten? Yés, jij bent geboren als kok. Werk je ook nog eens netjes? En hou je het hoofd koel als het druk wordt? Meld je dan aan voor de opleiding Kok bij Aventus. 

De opleiding

Dit leer je

Bij Aventus leer je tijdens je opleiding Kok onder meer:

  • vaktheorie werken in de keuken
  • kennis van producten, eten en keukenapparatuur
  • schoon (hygiëne), veilig en milieubeschermend werken 
  • werken met computers (ICT)
  • goed contact hebben (communicatie)

Daarnaast krijg je: Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Toelatingseisen

Je bent welkom bij de opleiding Kok met één van deze bewijzen:

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Mavo-diploma
  • Diploma entreeopleiding (niveau 1)
  • Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.

Keuzedelen

Met keuzedelen verbreed of verdiep je deze mbo-opleiding.

Na je opleiding

Na je opleiding Kok heb je keus: een job zoeken óf doorgroeien naar niveau 3, met de opleiding Zelfstandig werkend kok.

Wat wordt je werk?

Na je opleiding Kok maak je de lekkerste menu’s, daghappen of andere gerechten klaar. Je bedenkt die ook zelf. Daarom ben je lekker creatief bezig. Je werkt veel in je eentje en op wisselende tijden, zoals in de avond en het weekend. Net zo makkelijk kook je samen met collega’s. 

Wat wordt je werkplek?

Grote en kleine hotels, restaurants en (zorg)instellingen met eigen keuken.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.