Paragrafen

Iets voor jou?

Wil jij breed inzetbaar zijn en wil je basisvaardigheden elektrotechnische installaties toevoegen aan je skills? Dan is deze cursus iets voor jou!

Leven Lang Ontwikkelen

Aventus biedt Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scholing op mbo-niveau aan. Het bestaat uit cursussen, (deel)certificaten en (InCompany) mbo-opleidingen voor volwassenen. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technologische innovaties, sterk verandert kijken we naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Daar spelen wij op in met ons onderwijs. Leven Lang Ontwikkelen laat volwassenen meebewegen met de aanhoudende veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Lees hier meer over LLO.

Keuzedeel

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een Keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-certificaat als bewijs van deelname.

De cursus

Elektrotechniek kan je tegenwoordig niet meer wegdenken binnen de installatietechniek. Alle installaties worden of zijn al volledig elektrisch. Maar ook ICT speelt een steeds grotere rol. Denk aan domotica en communicatie via het internet. 

Bij deze cursus komen de volgende thema's aan bod:

  • Basistheorie elektriciteitsleer
  • Leren lezen van elektrotechnische tekeningen
  • Materiaalkennis van (duurzame) elektrotechnische installatie materialen
  • Praktische bouwen van de basisschakelingen met traditioneel en modern draadloos schakelmateriaal
  • Samenstellen van groepenkast met voorzieningen voor duurzame energieopwekking
  • In bedrijf nemen en testen van een elektrische installatie met behulp van meetapparatuur

Na deze scholing ben je in staat zelfstandig eenvoudige installaties en montagewerkzaamheden uit te voeren. Je bent daarbij verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk. 

Lesdagen & -tijden

Maandag, donderdag en vrijdag tussen 08.30-16.30 uur

Leermiddelen

De leermiddelen worden aangeboden via een digitale leeromgeving.

Examen

Deze scholing wordt afgerond met een portfolio, observatie, en eindgesprek. Na succesvol doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een mbo-certificaat. 

Elektrotechniek

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.