Cursus Zelfstandig werkend Kok (niveau 3)

Iets voor jou>

Wil je als chef de partie of zelfstandig werkend kok verantwoordelijk zijn voor de koude of warme kant in de keuken dan is deze opleiding echt iets voor jou! Ben jij iemand die graag vanuit de praktijk het vak willen leren?

Je bent bezig met

Het creëren en ontwikkelen van luxe enkelvoudige en samengestelde gerechten. Deze cursus is een vervolg op niveau 2.

Hoe ziet de cursus eruit?

Je leert en bereid onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:

  • Luxe enkelvoudige en klassieke voorgerechten;
  • Speciale soepen en klassieke en trendy warme voorgerechten;
  • Primeurs en trends;
  • Complexe groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijst gerechten;
  • Bereidingstechnieken met vis, schaal en schelpdieren als hoofdcomponent;
  • Bereidingen en gerechten met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
  • Bereiden van sauzen, samengestelde boter en eier- en botersauzen;
  • Workshops van wild en Japanse keuken, chocolade
  • Bereiden van pauze dranken zoals spooms en granité
  • Klein brood en patisserie
  • Luxe samengestelde koude- en warme desserts.
  • Vaktheorie koken warenkennis, management, menu engineering, voedingsleer, HACCP en allergenkennis.
  • Beheer en ontvangst van keukenvoorraden, tevens keukencalculatie en kostprijscalculaties.

Deze opleiding bevat 24 lesdagen en 1 examendag van 7 klokuren per lesdag. De opleiding wordt verzorgd vanaf 15.00 tot 22.00 uur. 

Hoe wordt de cursus afgesloten?

De cursus wordt afgesloten met een SVH examen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze opleiding bedragen € 2350,-- exclusief de kosten van het examen en boeken/leermiddelen. Er bestaat de mogelijkheid om het cursusgeld in 4 termijnen te betalen. 

Toetsing en diplima's

Na het behalen van het examen ontvang je een SVH (Stichting Vakopleiding Horeca) diploma.

Je kunt starten als

De cursus en de onderdelen van de cursus starten alleen indien en voldoende aanmeldingen zijn.(minimaal 8). Je beschikt over een niveau 2 diploma kok of gelijkwaardige ervaringen en/of certificaten. 

Daarnaast geldt de eis dat je al werkzaam bent in de keuken van een horecabedrijf of hierin actief zoekend bent. 

Tot slot is het instromen op deze niveau 3 cursus alleen mogelijk wanneer je al beschikt over een diploma kok op niveau 2.

Verder leren?

Na deze cursus kan je verder leren voor Gespecialiseerd kok niveau 4

Wettelijke cursusgeld

Niet van toepassing. Wellicht is er via de belastingdienst tegemoetkoming in de studiekosten van toepassing.

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor deze cursus via dit formulier. Zodra we je aanmelding hebben ontvangen en verwerkt is, wordt deze doorgestuurd naar de heer Wermers. Hij zal contact met je opnemen. Na de aanmelding nodigen wij je uit voor een intakegesprek.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze cursus? Neem dan contact op met Dhr. Wermers ( m.wermers@aventus.nl ) of de heer Mom ( j.mom@aventus.nl ), Teammanager.

Ervaringen

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.