Cursus Zelfstandig werkend Kok (niveau 3)

Sector: 
  • Economie & Handel
Opleidingsduur: 
  • 24 lesdagen + 1 examendag
Crebonummer: 
  • 80511

Iets voor jou?

Wil je als chef de partie of zelfstandig werkend kok verantwoordelijk zijn voor de koude of warme kant in de keuken dan is deze opleiding echt iets voor jou! Ben jij iemand die graag vanuit de praktijk het vak willen leren? 

Je bent bezig met

Het creëren en ontwikkelen van luxe enkelvoudige en samengestelde gerechten. Deze opleiding is een vervolg op niveau 2.

Hoe ziet de opleiding er uit?

Je leert en bereid onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:

  • Luxe enkelvoudige en klassieke voorgerechten;
  • Speciale soepen en klassieke en trendy warme voorgerechten;
  • Primeurs en trends;
  • Complexe groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijst gerechten;
  • Bereidingstechnieken met vis, schaal en schelpdieren als hoofdcomponent;
  • Bereidingen en gerechten met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
  • Bereiden van sauzen, samengestelde boter en eier- en botersauzen;
  • Workshops van wild en Japanse keuken, chocolade
  • Bereiden van pauze dranken zoals spooms en granité
  • Klein brood en patisserie
  • Luxe samengestelde koude- en warme desserts.
  • Vaktheorie koken warenkennis, management, menu engineering, voedingsleer, HACCP en allergenkennis.
  • Beheer en ontvangst van keukenvoorraden, tevens keukencalculatie en kostprijscalculaties.

Deze opleiding bevat 24 lesdagen en 1 examendag van 7 klokuren per lesdag. De opleiding wordt verzorgd vanaf 15.00 tot 22.00 uur. 

Hoe wordt het afgesloten?

De opleiding wordt afgesloten met een SVH examen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze opleiding bedragen € 2350,-- exclusief de kosten van het examen en boeken/leermiddelen. Er bestaat de mogelijkheid om het cursusgeld in 4 termijnen te betalen. 

Toetsing en diploma's

Na het behalen van het examen ontvang je een SVH (Stichting Vakopleiding Horeca) diploma.

Je kunt starten als

De cursus en de onderdelen van de cursus starten alleen indien en voldoende aanmeldingen zijn.(minimaal 8). Je beschikt over een niveau 2 diploma kok of gelijkwaardige ervaringen en/of certificaten. De opleiding voor het jaar 2019-2020, start in week 44  (week van 26 oktober 2020). De lesdag vindt plaats op maandag.

Daarnaast geldt de eis dat je al werkzaam bent in de keuken van een horecabedrijf of hierin actief zoekend bent. 

Tot slot is het instromen op deze niveau 3 opleiding alléén mogelijk wanneer je al beschikt over een diploma kok op niveau 2.

Vervolgopleiding

Gespecialiseerd kok niveau 4.

Wettelijk cursusgeld

Niet van toepassing. Wellicht is er via de belastingdienst tegemoetkoming in de studiekosten van toepassing.

Hoe meld je je aan?

Zodra we je aanmelding hebben ontvangen en verwerkt is, wordt deze doorgestuurd naar de heer Wermers. Hij zal contact met je opnemen. Na de aanmelding nodigen wij je uit voor een intakegesprek.

Wanneer aanmelden?

Voor 1 oktober 2020.

Locatie

De opleiding wordt verzorgd door Aventus op de volgende locatie:
Laan van de Mensenrechten 500
7331 VZ, Apeldoorn

Extra info?

De heer Wermers ( m.wermers@aventus.nl )  of de heer Mom ( j.mom@aventus.nl ), Teammanager.

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in. 

Mijn opleidingen

favorieten