Iets voor jou?
Wil je als chef de partie of zelfstandig werkend kok verantwoordelijk zijn voor de koude of warme kant in de keuken? Ben jij iemand die graag vanuit de praktijk het vak wil leren? Dan is deze cursus echt iets voor jou!
Wat leer je
Je leert en bereidt onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:
- Luxe enkelvoudige en klassieke voorgerechten;
- Speciale soepen en klassieke en trendy warme voorgerechten;
- Primeurs en trends;
- Complexe groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijstgerechten;
- Bereidingstechnieken met vis, schaal- en schelpdieren als hoofdcomponent;
- Bereidingen en gerechten met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
- Bereiden van sauzen, samengestelde boters en eier- en botersauzen;
- Workshops van wild en Japanse keuken, chocolade;
- Bereiden van pauzedranken zoals spooms en granités;
- Kleinbrood en patisserie;
- Luxe samengestelde koude en warme desserts;
- Vaktheorie koken warenkennis, management, menu-engineering, voedingsleer, HACCP en allergenenkennis;
- Beheer en ontvangst van keukenvoorraden, tevens keukencalculatie en kostprijscalculaties.
Deze cursus bevat 24 lesdagen inclusief de examendag van 7 klokuren per lesdag.
- Toetsing en diploma's
Het examen wordt afgenomen door examinatoren van de stichting SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Na het behalen van het examen ontvang je een door de horecabranche erkend SVH diploma Zelfstandig werkend kok.
- Afronding
De cursus kan worden afgesloten met een SVH-examen.
- Toelating
Je beschikt over een niveau 2 diploma kok of een gelijkwaardige combinatie van ervaringen en certificaten. Daarnaast geldt de eis dat je werkzaam bent in de keuken van een horecabedrijf of hierin actief zoekend bent.
Tevens dien je de Nederlandse taal voldoende te beheersen.De cursus heeft maar plaats voor 12 deelnemers. Meld je dus snel aan!
- Startmoment
Deze cursus start op:
maandag 11 november 2024
- Lesdag & lestijden
Lesdag: maandag
Lestijd: 15.00 tot 21.00 uur
Lesduur: 24 dagen en 1 examendag
- Wat zijn de kosten?
- Lesgeld is € 3.750,- (vrijgesteld van BTW). Eventuele kosten voor boeken en/of lesmateriaal zijn voor rekening van de deelnemer.
- Examenkosten zijn € 350,-
Nodig voor de opleiding: kokskleding en messenset (deze kunnen ook worden geleend) en laptop/tablet.
Tijdens de intake wordt de mogelijkheid tot het aanschaffen van een messenset en een licentie van Gastronomix nader besproken.