Cursus Kok (niveau 2)

Sector: 
  • Economie & Handel
Opleidingsduur: 
  • 24 lesdagen + 1 examendag
Crebonummer: 
  • 80511

Iets voor jou?

Deze cursus is bedoeld voor (aankomend) koks die graag vanuit de praktijk het vak willen leren.

Je bent bezig met

Alle onderdelen zoals basisvaardigheden en technieken, daarna werkt u stapsgewijs verder tot het niveau van een vakman en de vakbekwaamheidseisen die de horeca branche heeft gesteld. Deze eisen en vaardigheden zijn nodig zijn om aan de warme en/of koude kant in een professionele keuken te kunnen functioneren. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

U leert en bereid onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:

  • Enkelvoudige en samengesteld voorgerechten
  • Soepen en warme voorgerechten
  • Marinades en dressing bereiden
  • Groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijst gerechten
  • Gerechten en bereidingen met vis, schaal en schelpdieren als hoofdcomponent
  • Gerechten en bereidingen met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent
  • Bereiden van blanke, blonde en bruine sauzen, samengestelde boter en botersauzen
  • Diverse koude- en warme desserts begeleid met passende sauzen
  • Vaktheorie koken warenkennis, voedingsleer, HACCP en allergenkennis
  • Beheer en ontvangst van keukenvoorraden, tevens keukencalculaties.

Deze opleiding bevat 24 lesdagen en 1 examen dag van 7 klokuren per lesdag. De opleiding wordt verzorgd vanaf 15.00 tot 22.00 uur. 

Hoe word het afgesloten?

De opleiding wordt afgesloten met een SVH examen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze opleiding bedragen € 2050,-- exclusief de kosten van het examen en boeken/leermiddelen. Er bestaat de mogelijkheid om het cursusgeld in 4 termijnen te betalen. 

Toetsing en diploma's

Na het behalen van het examen ontvang je een SVH (Stichting Vakopleiding Horeca) diploma.

Je kunt starten als

De cursus en de onderdelen van de cursus starten alleen indien en voldoende aanmeldingen zijn.(minimaal 8). De verplichting om als horecabedrijf een erkenning te hebben is niet van toepassing. De opleiding voor het jaar 2019-2020, start in week 44  (week van 26 oktober 2020)

De lesdag vindt plaats op maandag.

Daarnaast geldt de eis dat je al werkzaam bent in de keuken van een horecabedrijf of hierin actief zoekend bent. 

Vervolgopleiding

Zelfstandig werkend kok niveau 3. 

Wettelijk cursusgeld

Niet van toepassing. Wellicht is er via de belastingdienst tegemoetkoming in de studiekosten van toepassing. 

Hoe meld je je aan?

Zodra we je aanmelding hebben ontvangen en verwerkt is, wordt deze doorgestuurd naar de heer Wermers. Hij zal contact met je opnemen. Na de aanmelding nodigen wij je uit voor een intakegesprek.

Wanneer aanmelden?

Voor 1 oktober 2020

Locatie

De opleiding wordt verzorgd door Aventus op de volgende locatie: - Laan van de Mensenrechten 500, 7331 VZ Apeldoorn 

Extra info?

De heer Wermers, m.wermers@aventus.nl  of de heer Mom, j.mom@aventus.nl  (Teammanager).

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in. 

Mijn opleidingen

favorieten