Overslaan en naar de inhoud gaan

Naar het buitenland

Wil jij meer van de wereld ontdekken dan (Oost-)Nederland? Goed idee, want veel bedrijven werken steeds meer over de grens. Misschien ook jóuw toekomstige baas! Daarnaast vind je in Nederland zelf natuurlijk veel culturen. Alle reden dus om meer over de rest van de wereld te leren.

Ben je er klaar voor?

Hoe bereid je je voor op internationale kennis en ervaring? Bij Aventus krijg je hiervoor volop keus:

  • stage in het buitenland
  • uitwisseling met buitenlandse studenten
  • werkweken en excursies in het buitenland
  • projecten met buitenlandse studenten
  • regelmatig een congres voor studenten met internationale sprekers en workshops
  • keuzedelen die je voorbereiden op een internationale stage of waarin je veel leert over verschillende culturen

Waarom stage in het buitenland?

Op stage in het buitenland leer jij je beroep op een echt bijzondere manier kennen. In een andere cultuur met collega's die andere gewoontes hebben. Dat vraagt veel aanpassingsvermogen van je. Ook leer je veel van het wonen in het buitenland, boodschappen doen, de weg vinden en uitgaan. Dit alles maakt je flexibeler en professioneler en zorgt dat jij jezelf beter in je eentje redt. Die levenservaring maakt je dus wijzer. En daar heb je later in je werk veel plezier van. Een buitenlandstage is dus een absolute aanrader.

Let op! Vanwege de politieke situatie in Turkije laten wij geen studenten en medewerkers afreizen voor stage naar dit land.

Beurs en begeleiding

Zie je op tegen de kosten en tegen alles wat je moet regelen? Aventus maakt het je makkelijk. We werken namelijk samen met partnerscholen in verschillende landen in Europa. Die partners helpen je bij het vinden van een stageplek en woonruimte. Ook begeleiden ze je vaak. Daarnaast kun je een beurs van het fonds Erasmus + aanvragen voor een stage in en buiten Europa. Hiermee betaal je een deel van de kosten. Dat geeft ruimte om het maximale uit je buitenlandse stage te halen!
De beschikbaarheid en hoogte van de beurs is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de duur van de stage en het land waar de stage plaats vindt.

Meer ‘grensverleggende’ activiteiten 

Veel opleidingen van Aventus organiseren excursies over de grens. En activiteiten waarvoor buitenlandse studenten bij ons komen. Daarnaast organiseren we regelmatig projecten waarin je samenwerkt met studenten uit andere landen. Wil je dus wijzer worden van het buitenland? Ook dán is Aventus de school waar jij ‘t maakt.

Meer weten?

Stel je vragen over buitenlandse stages en projecten aan je begeleider (studieloopbaanbegeleider).