Overslaan en naar de inhoud gaan

Deeltijd mbo voor werknemers

Deeltijd mbo voor werknemers

Wil jij je blijven ontwikkelen?

Tijd voor een volgende stap in je carrière of wil je eindelijk gaan doen wat je echt leuk vindt? Met een actueel diploma sta je weer een stuk sterker op de arbeidsmarkt. Aventus helpt je op weg met een werken en leren opleiding. In diverse vakgebieden biedt Aventus om-, her- en bijscholingsmogelijkheden

Door een leerbaan leer je een bepaald beroep in de praktijk, waardoor je meer kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Een goede opleiding wordt steeds belangrijker voor het vinden én houden van werk. Veel werkzoekenden en werkenden ontbreekt het hieraan. Ook mensen zonder diploma en met een taalachterstand kunnen door een leerwerktraject hun kansen op werk verbeteren.

Deeltijd mbo voor werknemers

Wat houdt deeltijd mbo in?

Bij een opleiding werken en leren opleiding ligt de nadruk op het werken. Je zit meestal één dag op school en werkt vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. Je leert dus vooral in de praktijk. De kans op een vergoeding van een werkgever is groter dan tijdens een BOL-opleiding. Want doordat je veel werkt, kun je nuttiger zijn voor een bedrijf.

De belangrijkste zaken op een rijtje:

  • 3 of 4 dagen per week werken bij een leerbedrijf
  • 1 dag per week naar school (of middag en avond)
  • werken in de richting die jij wilt
  • loon krijgen voor je werk
  • begeleid worden op werk én school

Een breed opleidingsaanbod

Het niveau van ons opleidingsaanbod varieert van beginners tot mbo+ in de verschillende vakgebieden onder andere in  Zorg & Welzijn, Creatief, Economie & Administratie, Handel & Commercie, Dienstverlening, Bouw en Techniek & Mobiliteit.

Wil je meer informatie?

Neem contact op met de klantenservice. Kijk voor bereikbaarheid op onze contactpagina.