Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakwedstrijden bij Aventus

Hoe goed ben je in je vak? Beheers je je skills op topniveau? Studenten van Aventus doen veel mee met regionale en (inter)nationale vakwedstrijden om zich te meten met andere studenten. Het is uitdagend en inspirerend om in wedstrijdvorm jouw vakvaardigheden verder te ontwikkelen. We doen o.a. mee aan Skills Heroes, ToerismeBokaal, Beste Kok van Oost-Nederland en de AEHT (international hotel & tourism challenges). Het zijn allemaal vakwedstrijden voor mbo’ers. Je krijgt de kans om jouw talenten te laten zien in tientallen vakrichtingen, zoals mediavormgeving, verpleegkunde, secretarieel, bouw en afbouw, koken, hotelmanagement, toerisme of recreatie.

Vakwedstrijden op school

Bij een aantal opleidingen organiseren we ook zelf vakwedstrijden.  Daar meet je je met studiegenoten binnen de school. Tijdens deze Aventus vakwedstrijden wordt bepaald wie door mag naar de Skills Heroes kwalificatiewedstijden of de andere vakwedstrijden.

Ben jij degene die Aventus gaat vertegenwoordigen in landelijke wedstrijden dan krijg je extra training en begeleiding. Zo wordt je nóg beter in je vak en krijg je alle gelegenheid door te groeien tot een toptalent in jouw richting!

Skills Heroes The Finals

In maart 2017 vindt Skills Heroes The Finals plaats. Tijdens deze nationale finale gaan alle finalisten uit heel Nederland drie dagen lang de strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Wilfried en Arthur, twee studenten uit onze regio, hebben afgelopen schooljaar met de landelijke vakwedstrijden in de techniek meegedaan. Ze zijn eerste geworden en gaan internationaal! Ze vertegenwoordigen onze school tijdens de Europese Skills Heroes te Götenborg op het onderdeel mechatronica.