Skills Team 2020/2021 // Harmen Wuestman

Helden hebben pantsers en schilden nodig. En wie kan die uitrusting beter aan elkaar lassen dan onze eigen Las-Skills Hero Harmen! Hij volgt de BBL-opleiding Allround constructiebankwerker en werkt daarnaast 3 dagen in de week bij de Zutphense Las Industrie. Na het behalen van zijn diploma hoopt hij daar te kunnen blijven werken. Maar nu eerst meer over zíjn Skills avontuur!

PASPOORT:

  • NAAM // Harmen Wuestman
  • LEEFTIJD // 18
  • OPLEIDING // Allround constructiebankwerker niveau 2 op de Technicampus in Deventer
  • FUN FACTS // 100 kilo van Henk Wijngaard knalt regelmatig uit zijn speakers in het mooie dorpje Vierakker

Voor Harmen is dit de allereerste keer dat hij meedoet aan de vakwedstrijden. Zijn docent vindt zijn niveau op de gebied van lassen zo hoog dat hij denkt dat de Skills echt iets voor hem kan zijn. Dus toen hij Harmen vroeg om mee te doen, was er geen seconde twijfel. Nuchter als Harmen is reageert hij met  ‘Ik vond het wel leuk’. Zo’n ervaring is altijd mooi meegenomen en daarom raad ik het andere studenten ook zeker aan om mee te doen als je de kans krijgt’.

De opdracht is nog niet helemaal bekend maar het bestaat uit het lassen van 1 rvs werkstuk en een aluminium werkstuk bestaande uit dun plaatmateriaal. Daar draait Harmen zijn handen niet voor om.

Door heel veel te oefenen met het lassen en door in de avonden extra bijles te krijgen op het gebied van lassen heeft hij zich super goed kunnen voorbereiden.

Zijn ultieme doel is dan ook om De Beste Lasser van Nederland te worden! Met deze skills en mentaliteit moet dat zeker lukken!