Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (BBL)

Werken & leren
Grote kans op werk
Goede begeleiding
Mooie praktijkruimtes
Goede doorstroom binnen het mbo

Iets voor jou?

Adem jij gastvrij zijn uit? Sta jij ervoor in dat gasten het naar hun zin hebben? Red jij je prima in je eentje en vind je de afwisseling van de horeca leuk? Yes, jij hoort thuis in de wereld van eten, drinken en gasten. Ben je bovendien creatief en goed met mensen en contacten? Laat je daarnaast anderen met plezier hun werk doen? Meld je dan nu aan voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw in 2 jaar bij Aventus.

De opleiding

Dit leer je

Bij Aventus leer je tijdens je opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw onder meer (over):

  • vaktheorie serveren
  • gastheer zijn
  • basisgastronomie met onder meer grondstoffen en eetgewoonten 
  • wijn (voor certificaat)
  • leidinggeven en goed contact hebben (communicatie)
  • werken met computers (ICT)

Daarnaast krijg je: Engels, Duits, rekenen en burgerschap.

Afstudeerrichtingen

  • Aankomend gastronoom
  • Sommelier
  • Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Toelatingseisen

Je bent welkom bij de opleiding Zelfstandig werkend kok met één van deze bewijzen:

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Diploma mbo niveau 2
  • Diploma mbo-vakopleiding voor eenzelfde beroep of beroepscategorie
  • Mavo-diploma
  • Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.
Keuzedelen

Met keuzedelen verbreed of verdiep je deze mbo-opleiding.

Na je opleiding

Na je opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw heb je keus: 

  • job zoeken 
  • doorgroeien naar niveau 4 met de opleiding Leidinggevende gastheer/gastvrouw
  • doorgroeien aan de Academie voor Gastronomie
  • doorgroeien met een opleiding tot wijnkenner (vinoloog).

Wat wordt je werk?

Na je opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw doe je 2  soorten werk: leidinggeven en gastheer zijn. Jij bent dan ook het aanspreekpunt voor gasten en je zorgt dat ze een fijne tijd krijgen. Je ontvangt ze vriendelijk en begeleidt ze naar hun tafel. Daar geef je advies over drinken, eten en wat er in het eten zit. Daarna serveer je de bestellingen. Medewerkers begeleid je. Verder doe je veel van je werk zelf. 

Wat wordt je werkplek?

Grote en kleine hotels en restaurants.

Ervaringen

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.