Gastheer/-vrouw (BOL)

School & stage
Grote kans op werk
Goede begeleiding
Mooie praktijkruimtes
Goede doorstroom binnen het mbo

Iets voor jou?

Ben je van jezelf al gastvrij en goed met mensen? Sta je graag voor anderen klaar? Blijf je ook rustig bij veel werk en los je problemen makkelijk op? Yés, jij hoort thuis in de horeca. Heb je ook nog eens talent voor organiseren? Pas je je makkelijk aan en hou je van wisselende werktijden? Meld je dan aan voor de opleiding Gastheer/gastvrouw van Aventus. Kies voor leren in stapjes (BOL) of leren door te dóén (BBL).

De opleiding

Dit leer je

Bij Aventus leer je tijdens je opleiding Gastheer/gastvrouw onder meer:

  • vaktheorie over serveren
  • gastheerschap
  • werken met computers (ICT)
  • goed contact hebben (communicatie)

Daarnaast krijg je: Engels, rekenen en burgerschap.

Toelatingseisen

Je bent welkom bij de opleiding Gastheer/gastvrouw met één van deze bewijzen: 

  • Diploma VMBO: Basisberoepsgerichte, Kaderberoepsgerichte, Gemengde en Theoretische Leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Diploma entreeopleiding (niveau 1)
  • Diploma mbo-vakopleiding voor eenzelfde beroep of beroepscategorie
  • Bij doorstroom vanuit vmbo techniek, zorg & welzijn of landbouw is wiskunde of economie of een tweede moderne vreemde taal vereist
Keuzedelen

Je mag je mbo-opleiding Gastheer/gastvrouw verbreden of verdiepen met keuzedelen. 

Na je opleiding

Na je opleiding Gastheer/gastvrouw heb je keus: een job zoeken óf doorgroeien naar niveau 3, met de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw.

Wat wordt je werk?

Na je opleiding Gastheer/gastvrouw ben je er voor de gasten. Jij bent hun aanspreekpunt en zorgt dat ze een fijne tijd krijgen. Daarom ontvang je gasten vriendelijk en begeleid je ze naar hun tafel. Daar geef je advies over eten en drinken. Hebben de gasten hun keus gemaakt? Dan serveer je de bestelde drankjes en gerechten. Na afloop neem je afscheid. Veel van je werk doe je samen met collega’s en op wisselende tijden; ook in de avond en het weekend.

Wat wordt je werkplek?

Grote en kleine hotels en restaurants.

Goed om te weten

Goed om te weten: wil je in februari 2019 starten met deze opleiding? Dat kan! Samen kijken we wat voor jou de beste mogelijkheden zijn. Alle informatie hierover ontvang je na je aanmelding.

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.