Dienstverlening (BBL)

Sector: 
 • Zorg & Welzijn
Richting: 
Niveau: 
 • Niveau 2
Opleidingsduur: 
 • 1 jaar
Crebonummer: 
 • 25498
Start in februari 2020

Bij deze opleiding kun je ook in februari 2020 starten. Kies dan bij aanmelding als startdatum in de kalender: 1 februari 2020.

In sommige gevallen gelden er wel speciale voorwaarden. Zo worden bepaalde opleidingen maar op 1 locatie gegeven of de opleiding start pas bij voldoende aanmeldingen. Deze informatie zie je niet terug in het aanmeldformulier. Na je aanmelding ontvang je zo spoedig mogelijk bericht over de status van je aanmelding en eventuele voorwaarden.

Herken je jezelf?

Werken met mensen, dat is wat je aanspreekt! Jij hebt een sociale, dienstverlenende en open houding naar mensen toe. Jij kijkt wat ze nodig hebben en daar begeleid je hen bij. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je kinderen begeleidt bij een kinderopvang, dat je meedraait met een evenement op een basisschool of dat je ouderen helpt bij de zorg die ze nodig hebben.

Ben jij die helpende hand?

Aventus biedt de BBL opleiding Dienstverlening met de profielkeuze Helpende Zorg en Welzijn aan. Dienstverlening is een brede opleiding. Centraal staat dat je andere mensen helpt, ondersteunt of begeleidt.

Jouw vooropleiding

Je bent welkom bij de opleiding Dienstverlening met één van deze bewijzen:

 • Diploma VMBO: Basisberoepsgerichte, Kaderberoepsgerichte, Gemengde en Theoretische Leerweg
 • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
 • Diploma entreeopleiding (= niveau 1)
 • Diploma mbo-vakopleiding voor eenzelfde beroep of beroepscategorie

Hoe werkt je opleiding?

De BBL-opleiding Dienstverlening bestaat uit een basisdeel en een beroepsprofieldeel Helpende Zorg en Welzijn. Tijdens het basisdeel leer je onder meer gastvrij, servicegericht en veilig werken. Na het basisdeel kies je het beroepsprofiel Helpende Zorg en Welzijn. De gehele opleiding duurt één jaar. Je gaat het gehele schooljaar gedurende één dag per week naar school.

Veel mogelijkheden met Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn

Werk je graag met kinderen, ouderen of mensen met een beperking? Heb je geduld, ook als het moeilijk wordt? Vind je daarnaast huishoudelijk werk leuk en vind je avond- en weekendwerk prima? Dan kun je tijdens je opleiding Dienstverlening het beste kiezen voor het profiel Helpende Zorg & Welzijn. Met dit profiel kun je aan de slag in zorgcentra, instellingen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of kinderdagverblijven.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel volg je twee keuzedelen. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf te kiezen voor een verbreding of verdieping van je opleiding die aansluit bij jouw interesse of jouw toekomstige werkgebied.

Wat doe je hierna?

Na je opleiding Dienstverlening heb je de keuze:

 • werken als Helpende Zorg en Welzijn
 • doorgroeien naar niveau 3. Bijvoorbeeld voor de opleiding Maatschappelijke zorg, Verzorgende IG, Pedagogisch medewerker kinderopvang of Sport- en bewegingsleider.

Heb jij een leer-werkplek?

Als je een leer-werkplek hebt, kun je via de website aanmelden. Heb je nog geen leer-werkplek? Zoek er dan eentje via www.stagemarkt.nl.

Extra kosten voor deze opleiding

 • € 300 voor de hele opleiding*
 • excursies en extra studiemiddelen (niet verplicht)
 • laptop

* Voor boeken

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in. 

Mijn opleidingen

favorieten