Dienstverlening (BBL)

Werken & leren
Veel mogelijkheden met deze opleiding
Werken met mensen
Werk dat er echt toe doet
Persoonlijke begeleiding vanaf de start van je opleiding

Iets voor jou?

Werken met mensen, dat is wat je aanspreekt! Jij hebt een sociale, dienstverlenende en open houding naar mensen toe. Jij kijkt wat ze nodig hebben en daar begeleid je hen bij. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je kinderen begeleidt bij een kinderopvang, dat je meedraait met een evenement op een basisschool of dat je ouderen helpt bij de zorg die ze nodig hebben.

Kies je voor een BBL-opleiding (Werken en Leren) dan heb je een erkende leerwerkplek nodig om je studie te kunnen starten.

De opleiding

Aventus biedt de BBL opleiding Dienstverlening met de profielkeuze Helpende Zorg en Welzijn aan. Dienstverlening is een brede opleiding. Centraal staat dat je andere mensen helpt, ondersteunt of begeleidt.

Dit leer je

De BBL-opleiding Dienstverlening bestaat uit een basisdeel en een beroepsprofieldeel Helpende Zorg en Welzijn. Tijdens het basisdeel leer je onder meer gastvrij, servicegericht en veilig werken. Na het basisdeel kies je het beroepsprofiel Helpende Zorg en Welzijn. De gehele opleiding duurt één jaar. Je gaat het gehele schooljaar gedurende één dag per week naar school.

Veel mogelijkheden met Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn 

Werk je graag met kinderen, ouderen of mensen met een beperking? Heb je geduld, ook als het moeilijk wordt? Vind je daarnaast huishoudelijk werk leuk en vind je avond- en weekendwerk prima? Dan kun je tijdens je opleiding Dienstverlening het beste kiezen voor het profiel Helpende Zorg & Welzijn. Met dit profiel kun je aan de slag in zorgcentra, instellingen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of kinderdagverblijven.

Toelatingseisen

Je bent welkom bij de opleiding Dienstverlening met één van deze bewijzen:

  • Diploma VMBO: Basisberoepsgerichte, Kaderberoepsgerichte, Gemengde en Theoretische Leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Diploma entreeopleiding (= niveau 1)
  • Diploma mbo-vakopleiding voor eenzelfde beroep of beroepscategorie
Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel volg je twee keuzedelen. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf te kiezen voor een verbreding of verdieping van je opleiding die aansluit bij jouw interesse of jouw toekomstige werkgebied.

Heb jij een leerwerkplek?

Als je een leer-werkplek hebt, kun je via de website aanmelden. Heb je nog geen leer-werkplek? Zoek er dan eentje via www.stagemarkt.nl.

Na je opleiding

Na je opleiding Dienstverlening heb je de keuze:

  • werken als Helpende Zorg en Welzijn
  • doorgroeien naar niveau 3. Bijvoorbeeld voor de opleiding Maatschappelijke zorg, Verzorgende IG, Pedagogisch medewerker kinderopvang of Sport- en bewegingsleider.

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.