Overslaan en naar de inhoud gaan

Welzijn

Omdat het er écht toe doet

Kies voor een opleiding in de Welzijn & Maatschappij. We leren jou hoe je anderen kunt helpen in hun ontwikkeling of hoe ze zich kunnen redden in de maatschappij. We leiden je op als jongerenwerker, maatschappelijk dienstverlener, onderwijsassistent, pedagogisch werker of als medewerker personeel en arbeid. Waar je ook terecht komt, je krijgt straks werk dat er écht toe doet.

maatschappelijke zorg niveau 3 maatschappelijke zorg niveau 4

Geven en krijgen

Bij Welzijn & Maatschappij zoeken we mensen die echt om mensen geven. Studenten die stevig in hun schoenen staan en de zorg kunnen dragen voor het welzijn van anderen. We leiden je op vanuit het uitgangspunt dat je bevlogen en bewogen bent zonder dat je de neiging hebt te oordelen over anderen. Daarin beseffen wij dat we best veel van je vragen. Maar dat is nodig. Omdat je werkt met mensen die in grote mate afhankelijk zijn van jouw aandacht. Maar wat krijg je daar veel voor terug: een mooie baan die je veel voldoening geeft.

Een mooi perspectief

Tijdens je studie leer je al veel in de praktijk. Bijvoorbeeld bij de Week van Techniek, waar je kinderen van basisscholen begeleidt, of tijdens een stage in een buurtcentrum. Of je draait mee op een kinderdagverblijf. Overigens is een buitenlandstage ook mogelijk. Een betrokken team docenten staat voor je klaar tijdens je opleiding. Mensen die de theorie en praktijk kennen, omdat de meesten zelf ook uit het werkveld komen. Je zult merken dat je zelf een ontwikkeling doormaakt die je steviger en rijker maakt als mens. De opleiding wordt een groot avontuur in jouw persoonlijke ontwikkeling. En dat biedt een mooi perspectief...

Er is genoeg te doen

Wanneer je straks onze school verlaat, dan heb je legio mogelijkheden om door te stromen naar vervolgopleidingen. Of je gaat aan het werk. Want er is genoeg te doen. Immers, de maatschappij zal altijd vragen om welzijn. Maar de manier waarop verandert. De inzet van zorg voor welzijn wordt meer geflexibiliseerd, wordt meer wijkgericht en steeds minder een vanzelfsprekende voorziening van de overheid. Daar spelen we tijdens je opleiding al op in zodat jij straks klaar bent om een belangrijke rol te spelen in de maatschappij van morgen.

pedagogisch werk

Het verschil maken

Kies je voor een opleiding in de Welzijn & Maatschappij, dan kies je voor een prachtig vak. Je gaat leren hoe je in balans kunt werken met je hoofd, hart en handen. Zie het als een levensschool waarbij je leert het verschil te maken in de ontwikkeling of het welbevinden van anderen. In welke baan en op welke plek je later ook terecht komt!