Cursus toekomstgericht ondernemen en leiderschap

Cursus Toekomstgericht Ondernemen en Leiderschap

Iets voor jou?

De opkomst van e-commerce, veranderend consumentengedrag en meervoudige klantwaarde gaat razendsnel. Klanten 'lopen' 24/7 in en uit. Als ondernemer moet je op meerdere borden tegelijk schaken. Leer in deze leergang hoe jij jouw onderneming toekomstgericht houdt, kunt groeien en je diensten steeds kunt laten aansluiten op wat de samenleving van jou verlangt.

Toekomst

Veranderingen dagen jou als ondernemer uit om op nieuwe klantbehoeften in te spelen met producten, services, diensten of kanalen. Dit biedt kansen voor innovaties en inkomstenstromen, met name op het gebied van ondernemerschap en duurzaamheid. Ondernemers die zich het best weten te vormen naar de nieuwe werkelijkheid en in staat zijn om echt onderscheidend vermogen te creëren, komen sterker uit de strijd en zijn de winnaars van morgen.

De leergang is gericht op ondernemers die ruim twee jaar ondernemer of ondernemende leidinggevende zijn. Je wilt jezelf breed ontwikkelen en jouw business klaarstomen voor de toekomst. Ook franchisenemers en zelfstandige professionals zijn welkom.

Unieke samenwerking

Deze leergang is een unieke samenwerking tussen Saxion, ROC Aventus, Rabobank, ABC / LONKT Apeldoorn, MKB Deventer en Ondernemershuis Deventer. De provincies Overijssel en Gelderland steunen het initiatief. We wisselen regelmatig kennis en ervaring uit en zijn daardoor in staat een inspirerende opleiding te bieden waar expertise en experience samenkomen.

De cursus

In het programma combineren we een minimale theoretische basis met praktijkgerichte en actuele cases. Je krijgt modellen aangereikt, die je kunt toepassen op je eigen bedrijf. De bijeenkomsten worden geleid door aansprekende gastsprekers en vakdocenten met ruime ervaring als ondernemer.

Tijdens deze leergang leer je hoe je zorgt voor een (nog) betere klantgerichte, concurrerende dienstverlening. Je gaat aan de slag met hoe je zelf aan de merkwaarden van je bedrijf, product, dienst of markt kan werken. Je koppelt hiermee volgens het principe van Action Learning de theorie direct aan de praktijk. Per week besteed je maximaal 5 uur aan lestijd en het maken van de opdrachten.

Samen sparren en persoonlijke ondersteuning

Tijdens de leergang wissel je ook ideeën uit en toets je deze met collega ondernemers. Door samen te sparren kom je tot een nog beter plan. Je houdt er een inspirerend netwerk voor de toekomst aan over. Je hebt gedurende het traject onder begeleiding vier intervisiemomenten met je studiegroep.

We ondersteunen je bij het ontwikkelen van een nieuw businessmodel en een persoonlijk leiderschapsplan. Zelfkennis en inzicht zijn onmisbaar voor ondernemers. De leergang Toekomstgericht Ondernemen en Leiderschap bevat vier intervisiemomente  en twee momenten met je mentor. Ook vindt coaching op persoonlijk leiderschap plaats.

Start en programma

De leergang Toekomstgericht Ondernemen en Leiderschap vindt om de week plaats van maart t/m november 2023 (exclusief de vakantieperiodes)

Het programma bestaat uit 14 bijeenkomsten met thema's als: Ambitie en Trends; Business Model Canvas; Ideation; Creativiteit; Impact ondernemen; Innovatie; Nieuwe verdienmodellen; Grip op financiën; Getting things done; Strategische modellen; Sturingsparameters en Toekomstscenario's.

 • 7 maart: Kennismaking en uitleg programma
 • 21 maart: Ambitie versus realiteit 
 • 4 april: Impact Ondernemen 
 • 18 april: Wie is je klant? 
 • 9 mei: Ieder z'n vak 
 • 23 mei: On tour
 • 6 juni: Creativiteit om tot oplossingen te komen 
 • 20 juni: Wat is je verdienmodel?
 • 12 september: Strategische modellen 
 • 26 september: Marketing en Sales 
 • 10 oktober: Getting things done
 • 31 oktober: Grip op financiën
 • 14 november: Op Koers 
 • 28 november: Pitches en Eindopdracht | Afsluiting met hapjes

Toetsing

Je maakt geen schriftelijke opdrachten of tentamens. Je geeft aan het eind van de opleiding een presentatie over jouw ondernemings- en persoonlijke plannen.

Locatie en lestijden

De leergang wordt gegeven op een leslocatie in Apeldoorn en/of bij Ondernemershuis Deventer afhankelijk van het thema van de les. 

De lessen zijn om de week op dinsdag van 18.30-21.30 uur.

Kosten

Deelname aan de leergang kost € 2.900,-. Met een scholingsvoucher van het ontwikkelfonds kun je deze nu volgen voor 400,- ex. btw. De scholingsvouchers zijn beschikbaar t/m 31 december (zolang er financiële middelen beschikbaar zijn). Ga voor de voorwaarden en het aanvragen naar stedenvierkant.leerwerkloket.nl.

Aanmelden

Mail of bel Robin Beverdam (Saxion) om je aan te melden: r.g.beverdam@saxion.nl / 088-0191875.

Ask us anything //

Heb je nog vragen? Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63.

Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.