Winnaars | Studenten van de opleiding Human Technology straalden bij de Röntgen Award Competitie

Vier winnaars van de Röntgen Award laten trots hun oorkondes en hun cheques ter waarde van € 200 zien

Studenten van de opleiding Human Technology werden tijdens een competitie op de proef gesteld om een innovatief idee te bedenken. De wedstrijd was een initiatief van de Stichting Röntgen Apeldoorn. Op deze manier wil de stichting een eerbetoon tonen aan de lokale held, Meneer Röntgen, de ontdekker van röntgenstralen. De student met het meest innovatieve idee maakte kans op 800,00 euro!

 

Winnaar Marijn Nijland, een van de getalenteerde studenten van Aventus, deelde zijn ervaring: "Ons idee was om een stopcontactpaal te ontwerpen die uit de grond kan worden getrokken, speciaal ontworpen voor parken! Zo heb je altijd stroom! Het was niet alleen een opwindend project om aan te werken, maar het competitieve element en de kans op geldprijzen maakten het des te boeiender."

 

Een winnaar van de Röntgen Award ontvangt blij de cheque ter waarde van € 200

Kevin Smit, docent Aventus, speelde een cruciale rol in dit project. "Deze award is bedoeld om Meneer Röntgen te eren," legde Kevin uit. "Het is een erkenning voor de hele klas, en deze prijs dient dan ook als kroonstuk op het werk dat de studenten hebben geleverd. Het is geweldig om te zien dat dit initiatief werkelijkheid wordt."

 

Achter de schermen staat Frits Bröker, een voormalig radioloog. Hij onthulde enkele van de uitdagingen bij het kiezen van de winnaar. "Er waren zoveel briljante ideeën," zei Frits. "We konden gewoon niet beslissen welk idee het beste was. Daarom besloten we om vier van de tien inzendingen te belonen met geldprijzen van 200 euro per stuk. Het is een prachtig probleem om te hebben: te veel uitstekende concepten om uit te kiezen."

Winnares Röntgen Award laat trots haar oorkonde zien

Het effect van de Röntgen Award gaat echter veel verder dan de geldprijzen en erkenning. Zelfs Meneer Röntgen had een onvoldoende voor natuurkunde, maar dat weerhield hem er niet van om buitengewone ontdekkingen te doen. Dit draagt een krachtige boodschap met zich mee: laat tegenslagen je niet ontmoedigen, blijf doorgaan en volg je passie. De stichting wil met dit initiatief niet alleen innovatie vieren, maar moedigt hiermee ook toekomstige generaties aan om in de voetsporen van Meneer Röntgen te treden en de wereld te blijven verbeteren.

 

Meer informatie over de stichting: 1895 - 2020: 125 jaar Röntgenstralen (rontgen-apeldoorn.nl)

De winnaars van het Röntgen Award juichen met de oorkondes en de cheques in hun handen