Overslaan en naar de inhoud gaan

Nienke van Schaik, student Junior assistent accountant

Nienke (19 jaar) was 15 jaar toen ze vanuit het vmbo 4 startte met de Aventus opleiding Junior assistent accountant in Apeldoorn. Benieuwd naar haar ervaring?

Waarom koos je voor deze financiële mbo-opleiding en niet voor de havo?

Voor mij was een mbo-opleiding een logische stap. Ik wilde doelgericht aan de slag gaan. Ik had geen zin meer in de middelbare school, omdat je daar ook dingen leert waar je niet direct iets aan hebt. Economie en wiskunde vond ik altijd heel leuk. Ik wilde mijn eigen lunchroom beginnen en daarvoor moet je ook economische kennis hebben. Dus als je weet wat je wil is mbo een goede keuze!

Hoe vond je de stap van het vmbo-4 naar het mbo?

Vond het fijn om weer bij de basis te beginnen, zoals met Engels en Nederlands. Iedereen start op hetzelfde niveau waardoor je de kans krijgt om het opnieuw en beter te leren. Bedrijfseconomie ging op de mavo niet zo lekker. Het was te algemeen voor mij. Op het mbo leer je specifieke formules en wordt het heel goed uitgelegd. Het werd mijn beste vak!

Wat vond je van de opleiding?

De opleiding overlapt met Business administration & control specialist, maar voor Junior assistent accountant krijg je nog extra studiemateriaal. De opleiding is daardoor heel breed én specifiek, je kan er alles mee!

Hoe vond je het bij Aventus?

Ik voelde me er thuis! De klassen waren klein met twaalf studenten, de lessen sloten goed aan bij de toetsen en docenten kenden je bij voornaam. Ik kon de opleiding versneld doen, maar omdat ik erg jong was toen ik startte vond ik dat niet nodig. Met sommige klasgenoten scheelde ik 10 jaar! Ik wilde niet weer de jongste zijn bij een vervolgopleiding. 

Hoe zie je jouw toekomst?

Ik heb de opleiding Junior assistent accountant bijna een jaar geleden afgerond. Nu volg ik de hbo-opleiding Finance & Control bij het Saxion. Het is echt een voordeel om de kennis van het mbo te hebben! Wat ik hierna ga doen? Denk nu het onderwijs in of werken bij een financiële organisatie.