Overslaan en naar de inhoud gaan

JOB: tips als je wilt meepraten

Wil jij groeien in de studentenraad en meedenken over de plannen van Aventus in Apeldoorn, Deventer of Zutphen? Dan staat er allerlei hulp voor je klaar via Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, kortweg JOB. 

Samenwerken toren bouwen bij Zorg en Welzijn

Wat is JOB?

JOB is de landelijke vereniging die helpt met de rechten en wensen van mbo-studenten. Het is een vakbond voor studenten in het mbo. Sinds 2012 moet elke mbo-school van de wet een studentenraad hebben. Die raad moet meepraten en meebeslissen over de plannen op school. Dus ook bij Aventus. De JOB helpt daarom bijvoorbeeld de studentenraad bij zijn aanpak. 

Hoe helpt JOB?

Je bestelt bij JOB bijvoorbeeld posters waarmee je reclame maakt voor je studentenraad. Of je doet via JOB mee aan gratis cursussen als je beter wilt leren overleggen in de studentenraad. Of ons beter wilt leren overtuigen dat we problemen moeten oplossen waar jij of andere studenten mee zitten. Ook als je niet in de studentenraad zit, mag je met vragen of opmerkingen naar JOB.

JOB-Keurmerk voor Aventus

Dankzij JOB weet je dat Aventus écht naar je luistert en iets met jouw mening doet. Inspraak van studenten via de studentenraad is goed geregeld bij ons op school. Hiervoor kregen we van JOB namelijk het keurmerk ‘Jij beslist mee!’.