Overslaan en naar de inhoud gaan

Talentus

Voor wie is Talentus bedoeld?

​Talentus is een loopbaanoriëntatieprogramma voor studenten en aankomende studenten van Aventus. Het programma helpt je om je opnieuw te oriënteren op je loopbaan. Bijvoorbeeld omdat de huidige opleiding niet meer aansluit bij je wensen; het niveau van de opleiding te hoog is of omdat deze simpelweg niet voldoet aan de verwachting die je ervan had.

Talentus

Wat is het doel van Talentus?

Talentus helpt jou om je zelfinzicht te vergroten, waardoor je beter in staat bent om te bepalen wat je wilt. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgstap in je (studie)loopbaan.
 

Wat ga je precies doen?

Je gaat samen met andere studenten aan de slag met de volgende thema's:

  • Zelfanalyse: wie ben je (over welke competenties beschik je), wat wil je, wat motiveert je, wat vind je belangrijk, wat zijn je ontwikkelpunten en waar ben je naar op zoek?​ 
  • Omgevingsanalyse: je verdiept je in beroepsrichtingen die je aanspreken. Je doet dit bijvoorbeeld door informatie over beroepen en opleidingen te verzamelen, filmpjes te bekijken en gesprekken/meeloopdagen te regelen met mensen die in een bepaald beroep werkzaam zijn of bij de opleiding van je voorkeur. 
  • Actieplan: je schrijft een verslag waarin je toelicht welke keuze je hebt gemaakt en welke stappen je gaat zetten om hier te komen. Kortom, hoe zorg je ervoor dat je succesvol bent in je nieuwe opleiding.

Details

Het Talentus programma bestaat uit een introductie van 1 dagdeel. Het programma zelf duurt 6 werkdagen (van 9.00 - 14.00 uur). Deelname aan de introductie is verplicht om te kunnen starten met het programma.
De locatie waar je terecht kunt voor het Talentus programma is Aventus, locatie Laan van de Mensenrechten.