Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoolmaatschappelijk werk

Wanneer je vastloopt op school of in je thuissituatie dan heeft dit niet alleen invloed op je schoolprestaties, maar ook op je persoonlijke- en sociale ontwikkeling.
 

Is deze situatie op jou van toepassing? Kom dan langs. Het Schoolmaatschappelijk werk denkt graag met je mee! Wat een schoolmaatschappelijk werker precies doet en waarvoor je bij hem/haar terecht kunt, lees je hieronder:
 

  • De schoolmaatschappelijk werker begeleidt studenten (individueel en collectief) bij problemen in je thuissituatie, gescheiden ouders, opvoeding, verwerken van verlies (rouw), geweld, huiselijk geweld, eer gerelateerd geweld, multiculturele problematiek, verslaving, loverboyproblematiek, relaties, seksueel grensoverschrijdend gedrag, agressie, radicalisering, huisvesting, identiteit en financiële problematiek. 
  • De schoolmaatschappelijk werker signaleert risico’s die het afronden van een studie in de weg kunnen staan en bedenkt hier een passend aanbod op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het aanpakken van schuldenproblematiek of het ondersteunen van jonge moeders.
  • Het Schoolmaatschappelijk werk heeft een onafhankelijke positie en de gesprekken zijn vertrouwelijk. Je kan zelf een afspraak maken, of je kan om een verwijzing vragen via je SLB'er of LES'er van de opleiding. 
  • Het Schoolmaatschappelijk werk wordt ingehuurd via Stimenz en is op school aanwezig. Klik hier voor meer informatie over het schoolmaatschappelijk werk.
Video