Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer innovatieve samenwerkingen in sector zorg en welzijn

All you can learn

Gratis kennisdeling

Leren doe je samen! Allyoucanlearn is een open digitaal leerplatform waar cursisten elkaar kunnen vinden, lesinhouden kunnen bespreken en ervaringen kunnen delen. Iedereen kan allerlei modules van leren in de zorg gratis downloaden.

Door de subsidie van het Regionaal Investeringsfonds en door bijdrages van partners is het mogelijk om cursussen gratis voor iedereen beschikbaar te stellen.

Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer om te leren met Allyoucanlearn - zo simpel is het. Doe mee aan de online-leren-revolutie via www.allyoucanlearn.eu!

Hybride leren

Meerwaarde voor student en bedrijf

De maatschappij verandert snel en het onderwijs verandert mee. Van het klassieke leren – lessen en stage – naar hybride leren: leren terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij.

Bij hybride leren worden een schoolse setting en een praktijksetting met elkaar verbonden. De studenten voeren al lerend echte opdrachten uit, in de praktijk. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: studenten voelen direct het effect en de meerwaarde van hun werk en bedrijven en organisaties profiteren van het werk dat studenten verzetten. Hybride leren kan voor verschillende leerdoelen worden ingezet. Zo leren studenten werken op flexibele tijden (dus buiten schooltijd), kunnen ze zich goed oriënteren op het beroep, leren ze gezamenlijk werken aan projecten, werken ze aan beroeps vaardigheden, vervullen ze een maatschappelijke functie en leren ze reflecteren op hun professioneel handelen.

Binnen verschillende opleidingen, Aventus-breed, werken we met hybride leren. De opleiding Sociaal Werk is één van die opleidingen. Elke woensdagmiddag gaan studenten het veld in om daar dingen te leren. Vorig jaar is er een enquête onder de bewoners uitgezet, waaruit bleek dat er een wijkfeest georganiseerd moet worden. Bekijk dit voorbeeld van Hybride leren op https://www.youtube.com/watch?v=4iQZyxea7qQ

Zij-instroom in de zorg

Samen op zoek naar een oplossing voor de tekorten in de zorg

Aventus, de gemeenten in de Stedendriehoek en diverse zorginstellingen en instanties slaan de handen ineen om de tekorten in de zorg aan te pakken. Samen bieden wij nieuwe leerwerktrajecten in de zorg aan voor zij-instromers. Dit traject is voor iedereen, met én zonder zorgachtergrond, die werken en leren wil combineren.

Verbrede leerpaden

Namens Zorgplatform Apeldoorn werken we, samen met diverse zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en de gemeente Apeldoorn, aan het eerste brede opleidingstraject. Het project Verbrede Leerpaden is ontwikkeld om het tekort aan breed opgeleide zorgverleners op te lossen en kansen te bieden aan geïnteresseerden in zorg en welzijn.