Overslaan en naar de inhoud gaan

Hackaton of creathon

What's the solution?!

Aventus en een opdrachtgever uit de regio organiseren regelmatig een Hackaton of Creathon voor onze studenten. De opdrachtgever heeft altijd een aantal uitdagende vraagstukken die ze aan studenten van verschillende opleidingen voorleggen. Vaak doen ook medewerkers van de organisatie mee. In deze multidisciplinaire teams storten de deelnemers zich 2 dagen op het probleem, bekijken het van alle kanten en bedenken samen de beste oplossing.

Design thinking

Tijdens de Hackaton of Creathon gaan de studenten volgens de methodiek Design thinking aan de slag. Dit is een interactieve aanpak die studenten leert door de ogen van de gebruiker te gaan kijken. De studenten leren out-of-the-box te denken. Creativiteit en ondernemerschap worden aangewakkerd. Zo ontwikkelen ze oplossingen die de organisatie, hun producten en diensten verder brengt.

Het zijn twee dagen vol workshops, challenges, onderzoek, thinking and rethinking, nieuwsgierigheid en gezelligheid. Tot slot pitcht elk groepje zijn oplossing aan de opdrachtgever.

Deze partners deden al mee:

  • Woon- en zorgcentrum Humanitas te Deventer
  • Gemeente Zutphen
  • Zorggroep s Heeren Loo
  • Koppel Swoe te Epe
  • Zorginstelling Klein Geluk