Overslaan en naar de inhoud gaan

Domoticahuis

Zorginnovatie en onderwijs moeten hand in hand gaan. Steeds meer zorg- en welzijnsorganisaties maken op de werkvloer gebruik van zorgtechnologie. Hoe bereid je studenten voor op deze innovatieve ontwikkelingen? Dit vraagt namelijk nieuwe kennis en nieuwe vaardigheden van het toekomstige zorgpersoneel. Het Aventus Domoticahuis wil studenten van Zorg & Welzijn helpen zich voor te bereiden op deze zorginnovaties. Gestart in november 2018 is het in het begin alleen nog een virtuele ruimte en biedt een 100% flexibele manier van leren. Studenten kunnen kennismaken met o.a. social robots, VR-brillen, De Compaan, speciale tablets voor mantelzorg, tovertafels, knuffelkatten en diverse apps.

Daarnaast is er een innovatietool in ontwikkeling met allerlei handige meetapps op afstand. Het zorgpersoneel kan de situatie van de patient/client op afstand volgen, ze kunnen resultaten uitlezen met hun mobiele telefoon en adviezen geven aan de patient of client. Voorbeelden: ECG- saturatie- of bloeddruk meten.

In het Domoticahuis krijgen studenten praktijkcases voorgelegd waarvoor ze oplossingen moeten bedenken met hulp van innovatieve technologie. Zo worden zij uitgedaagd om na te denken wat ervoor nodig om de zorg van de toekomst vorm te geven.

Een dame met een vr-bril en een koptelefoon op haar hoofd