Overslaan en naar de inhoud gaan

Middelweg - Deventer

Aventus Locatie Middelweg Deventer

Over de locatie Middelweg

Opleidingsrichtingen:

  • Zorg & Welzijn
  • Entreeopleiding

De locatie Middelweg is een kleinschalige locatie voor opleidingen in de richting Zorg & Welzijn en de Entreeopleiding. Het is gelegen in een rustige en groene wijk van Deventer. Goed bereikbaar door een intensieve busverbinding tussen NS-station en het schoolgebouw. Dit maakt het volgens student Roos zo leuk op deze locatie: ‘Het is een kleine locatie waardoor er een gezellige en onskent-ons sfeer is. Je hebt een fijn chill- & werklokaal, picknicktafels buiten en de locatie ligt naast een park.'

Vignet Gezonde school Middelweg

De locatie Middelweg heeft het vignet Gezonde School op het thema voeding. Met dit vignet willen de medewerkers van de Middelweg aan de studenten en ouders laten zien dat zij de gezondheid van hun studenten erg belangrijk vinden.

Hiermee voldoet de organisatie aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum waarbij er aandacht is voor de presentatie van de betere keuzes (minimaal 60% bestaat uit betere keuzes) en het aanbod van groente en fruit. Ieder jaar wordt het aanbod in de kantine in kaart gebracht met de Kantinescan en wordt de uitkomst gerapporteerd aan de directie. Daarnaast stimuleert Aventus het drinken van water. Aventus stelt dit voor de gebruikers gratis beschikbaar.

Maar Aventus gaat verder. Op deze locatie maakt voeding structureel onderdeel uit van het onderwijsprogramma van alle opleidingen op deze locatie. Want gezonde studenten presteren beter. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Ook leren de studenten om te gaan met de (lichamelijke) belasting van het beroep en krijgen ze inzicht hoe ze gezond kunnen blijven in hun toekomstig werk.

Adres

Middelweg 150,7413 PZ Deventer
Postbus 6222, 7401 JE
088 – 2836887

middelweg deventer
middelweg deventer
middelweg deventer