Tijdens de opleiding leer je:
- leidinggeven: hoe motiveer en begeleid je medewerkers?
- ondernemen: hoe stuur je bedrijfsprocessen aan?
- plannen & organiseren: van personeelsplanning tot events
- financieel management: winst maken met slim beleid
- meewerken in verschillende horecabedrijven
- vakken als Nederlands, Engels, Duits, rekenen en burgerschap
Studie-inhoud
De opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldeel en keuzedelen. Je leert zowel beroepsgerichte vaardigheden als generieke vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. Omdat je als horecamanager vaak in een internationale omgeving werkt, volg je ook Duits als tweede moderne vreemde taal.
Je wordt opgeleid aan de hand van kerntaken en werkprocessen die horen bij het beroep. Hieronder lees je precies wat je leert:
Bieden van gastvrijheid
Je leert gastgerichte werkzaamheden voorbereiden, bijdragen aan een gastgerichte beleving en zorgen voor een sociaal en fysiek veilige werkomgeving. Ook leer je gastvrije werkzaamheden afronden en je eigen werk te evalueren.
Uitvoeren van hospitality werkzaamheden
Je leert reserveringen verwerken, gasten ontvangen en afscheid nemen, optreden als aanspreekpunt, handelen bij incidenten of calamiteiten en producten of diensten verkopen of verhuren.
Meewerken in de dagelijkse praktijk
Je werkt mee in drank-, spijs- en/of logiesverstrekkende bedrijven. Daarbij evalueer je gasttevredenheid en behandel je klachten. Ook bewaak je de voorraad, voer je het sociaal-hygiënisch beleid uit en doe je voorstellen voor (nieuwe) producten of diensten binnen het hospitalitybedrijf.
Leidinggeven aan collega’s
Je stuurt medewerkers aan, ondersteunt hen in hun functioneren en ontwikkeling en stemt goed af met collega’s.
Aansturen van bedrijfsprocessen
Je leert een operationeel plan maken en bewaken. Je implementeert en bewaakt het HR-beleid, het financieel beleid en het kwaliteitsbeleid.
Keuzedelen
Wat zijn keuzedelen?
Naast de standaardvakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap, kies je bij Aventus ook keuzedelen. Hiermee maak je jouw opleiding meer van jezelf.
Kies bijvoorbeeld een vak dat past bij wat jij leuk vindt of bij het beroep dat jij later wilt doen. Zo leer je extra vaardigheden en word je beter in wat jij belangrijk vindt. Keuzedelen die je haalt, komen op je diploma te staan. Dat is mooi meegenomen!
In leerjaar 1 krijg je uitleg over de mogelijkheden, zodat je altijd kiest wat bij jou en de actualiteit past.
Voorbeelden van keuzedelen die eerder zijn aangeboden:
- internationaal II (werken in het buitenland)
- digitale vaardigheden
- bierkennis
- Duits en/of Engels op een hoger niveau
- voorbereiding op het hbo
- wijnkennis 2
- alcoholhoudende dranken
- keuzedelen op het gebied van ondernemerschap
- bereiden van gerechten