Bij deze opleiding kan je niet in februari 2024 starten. Meld je nu al wél aan voor de start van deze opleiding in augustus 2024. Doe je dit vóór 1 april 2024, dan is je plek gegarandeerd, mits je voldoet aan de toelatingseisen en het niet gaat om een numerus fixus-opleiding.
Iets voor jou?
Voel jij je net Jamie Oliver of wil je worden zoals hij? Probeer je graag smaakcombinaties en hapjes uit? En heb je al een koksopleiding niveau 2? Yés, groei dan door in de keuken! Ben je ook nog eens een geboren leider? Kick je op drukte? Zet je mensen graag pure verwennerij voor en hou je het hoofd koel als alles mis gaat? Meld je dan nu aan voor de opleiding Zelfstandig werkend Kok in 3 jaar bij Aventus.
De opleiding
Bij Aventus leer je tijdens je opleiding Zelfstandig werkend kok onder meer:
- vaktheorie werken in de keuken
- kennis van producten en eten
- schoon (hygiëne), veilig en milieubeschermend werken
- leidinggeven en anderen je kennis leren
- kosten uitrekenen
- werken met computers (ICT)
- goed contact hebben (communicatie)
Daarnaast krijg je Engels en burgerschap.
- Toelatingseisen
Je bent welkom bij de opleiding Zelfstandig werkend kok met één van deze bewijzen:
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
- Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
- Diploma mbo niveau 2
- Mavo-diploma
- Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.
Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.
- Keuzedelen
Met keuzedelen verbreed of verdiep je deze mbo-opleiding.

Na je opleiding
Na je opleiding Zelfstandig werkend kok heb je keus: een job zoeken óf doorgroeien naar niveau 4, bijvoorbeeld met de opleiding Gespecialiseerd Kok of Leidinggevende keuken.
Wat wordt je werk?
Na je opleiding Zelfstandig werkend kok ben jij de mens achter creatiever hapjes en gerechten. Je bedenkt ze, maakt ze, verandert ze. Variëren met smaken en ingrediënten is je lust en je leven. Je weet er je gasten steeds mee te verrassen. Koken zonder gluten, kennis delen over E-nummers, allergie-informatie geven, verminderen van vet en suiker – ook daar ben je helemaal in thuis. Verder reken je uit wat gasten moeten betalen en wat jou die gerechten kosten.
Wat wordt je werkplek?
Grote en kleine hotels en restaurants, ook op hoog niveau.