Na je opleiding Zelfstandig werkend gastheer of -vrouw / Aankomend gastronoom / Sommelier heb je keus:
- job zoeken
- doorgroeien naar niveau 4 met de opleiding Leidinggevende gastheer/gastvrouw
- doorgroeien naar niveau 4 met de opleiding Gastronoom Sommelier
- doorgroeien aan de Academie voor Gastronomie
- doorgroeien aan de Wijnacademie.
Wat wordt je werk?
Na je opleiding Zelfstandig werkend gastheer of -vrouw / Aankomend gastronoom / Sommelier doe je twee soorten werk: leidinggeven en gastvrouw/-heer zijn. Jij bent dan ook het aanspreekpunt voor gasten en je zorgt dat ze een fijne tijd beleven. Je ontvangt ze vriendelijk en begeleidt ze naar hun tafel. Daar geef je advies over wijnen, wijn/spijs combinaties en op welke wijze een gerecht bereid wordt. Je begeleidt je collega's en werkt verder veel zelfstandig. Als Zelfstandig werkend gastheer of -vrouw / Aankomend gastronoom / Sommelier heb je veel verantwoordelijkheden.
Wat wordt je werkplek?
Met deze opleiding kan je aan het werk in zeer verschillende organisaties en instellingen, en in grote en kleine hotels en restaurants op een goed niveau.