Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen
Topopleiding

Iets voor jou?

Zoek je het graag hogerop, op een steiger? Werk je lekker met je handen en ben je een geduldige planner die toch snel werkt? Yes, jij hoort thuis in de bouw. Red jij je ook nog eens prima in een groep en in je eentje? Meld je dan aan voor de opleiding Stukadoor van Aventus!

De opleiding Stukadoor

Dit leer je

Binnen je opleiding Stukadoor leer je veel van deze 3 onderdelen:

  • stucwerk van de binnenmuren
  • stucwerk van de binnenplafonds
  • stucwerk buiten

Daarnaast krijg je leren, loopbaan en burgerschap, Nederlands en rekenen.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Stukadoor één van deze bewijzen:

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Mavo-diploma
  • Diploma entreeopleiding (niveau 1)

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.

Studie-inhoud

Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen. Elke opleiding kent naast beroepsspecifieke onderdelen ook generieke onderdelen. Generiek betekent dat deze vakken door alle studenten van het mbo gevolgd moeten worden. De generieke vakken zijn: 

  • Nederlands 
  • Rekenen 
  • Engels (alleen voor niveau 4) 
  • Loopbaan en Burgerschap 

Je wordt opgeleid voor een beroep. Bij elk beroep horen werkzaamheden die door veel mensen met dit beroep worden uitgevoerd en steeds weer terugkomen. Deze veel voorkomende werkzaamheden worden kerntaken genoemd. Een kerntaak bestaat uit verschillende onderdelen, dit zijn werkprocessen. Hieronder staan de kerntaken en werkprocessen van jouw opleiding: 

Basisdeel 

Werkprocessen:

  • Bereidt stukadoorswerk voor. 
  • Bereidt ondergronden voor. 
  • Brengt raap en afwerklagen aan. 
  • Voert opruimwerkzaamheden uit. 
  • Levert stukadoorswerk op. 

Het opleidingsplan is per jaar verdeeld in vier perioden. In elke periode wordt aangegeven wat de onderwerpen/projecten zijn die je gaat behandelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van digitale lesstof, Studeo genaamd. Studeo is een online leeromgeving voor studenten, waar je in je eigen tempo aan de lesstof kunt werken. Je kunt hiermee aan de slag op school, thuis of waar ook ter wereld. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Studeo werkt vanaf elke pc, laptop, tablet en smartphone. Tijdens de les leer je werken met Studeo en mogelijk andere werkvormen van onderwijs (n.a.v. huidige ontwikkelingen meer blended learning en hoe dat wordt vormgegeven).  In de laatste 2 periodes van het 2e leerjaar rond je de opleiding af doormiddel van examens en een Proeve van Bekwaamheid.

Keuzedelen

Wat zijn keuzedelen? 

Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. En dat is leuk! Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en toekomstdromen. Keuzedelen helpen je om je te specialiseren in een beroep of om je voor te bereiden op een volgende opleiding. Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan. De resultaten van keuzedelen (ook de onvoldoende) komen wel op het resultatenoverzicht behorende bij het diploma te staan.  
 

Welke keuzedelen biedt mijn opleiding aan? 

  • Duurzaamheid in het beroep 
  • Verdieping buitenpleisters 
  • Voorbereiding op Gezel stukadoor (niveau 3)

Na je opleiding

Na je opleiding Stukadoor heb je keus: een baan zoeken als stukadoor of je groeit door naar een opleiding op niveau 3, bijvoorbeeld de opleiding Gezel stukadoor.

Wat wordt je werk?

Na je opleiding Stukadoor werk je muren en plafonds af. Buiten op een steiger of binnen. Met handgereedschap en (spuit)machines zorg je dat soorten cement en modern gips op de muren en plafonds komen. Je maakt muren steeds anders. Glad of juist korrelig (structuren). Of in een vorm van bijvoorbeeld een boog. Ook repareer je soms oude plafondversiering. Je maakt muren en plafonds zover af, dat iemand na jou ze kan behangen en verven.

Wat wordt je werkplek?

Met een diploma Stukadoor op zak vind je een baan bij stukadoorsbedrijven

Bekijk de filmpjes!

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.