Paragrafen

Iets voor jou?

Krijg jij als vakman op de bouwplaats met verschillende vakgebieden te maken? Wil je als timmerman of tegelzetter breder inzetbaar zijn? Dan is deze korte scholing Casco Lijmwerk misschien wel iets voor jou! 

Leven Lang Ontwikkelen

Aventus biedt Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scholing op mbo-niveau aan. Het bestaat uit cursussen, (deel)certificaten en (InCompany) mbo-opleidingen voor volwassenen. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technologische innovaties, sterk verandert kijken we naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Daar spelen wij op in met ons onderwijs. Leven Lang Ontwikkelen laat volwassenen meebewegen met de aanhoudende veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Lees hier meer over LLO.

Keuzedeel

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een Keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-certificaat als bewijs van deelname.

De cursus

De cursus casco lijmwerk gaat over het handmatig aanbrengen van licht lijmwerk aan de hand van een tekening of instructie. Denk hierbij aan het op maat maken van de stenen, het aanmaken van de mortel en het aanbrengen van hulpconstructies in de vorm van een tijdelijke ondersteuning. 

Je voert werkzaamheden uit als werkplek inrichten, lijmwerkzaamheden voorbereiden, kim stellen, lijmwerk maken , ankers aanbrengen, sparing aanbrengen in het lijmwerk, latei aanbrengen, lijmwerk afwerken (lijmresten verwijderen), werkplek opruimen.

De volgende thema's komen aan bod:

  • Kalkzandsteenblokken lijmen
  • Latei stellen
  • Hulpconstructies aanbrengen
  • Werkplek opruimen

Lesdagen & -tijden

De cursus wordt gegeven op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. De cursus duurt 5 dagen. 

Leermiddelen

De leermiddelen worden aangeboden via het digitale leeromgeving van Bouwinfranet.

Examen

Het keuzedeel wordt afgerond met een theorie- en praktijkexamen.

  • Het theorie-examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen.
  • Het praktijkexamen bestaat uit het lijmen van een binnenspouwblad.

Na succesvol doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een mbo-verklaring. 

Keuzedeel casco lijmwerk

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.