Over Aventus

De school waar jij ‘t maakt

Op zoek naar een opleiding? Of een cursus? Een opleidingspartner voor uw medewerkers? Of een samenwerkingspartner? Ontdek dan hier alles over Aventus: het regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. 

Abseiler open dag

Wat vindt u bij Aventus?

Volop keus en ervaring

Bij Aventus hebben jongeren en volwassenen de grootste kans op een passende mbo-opleiding of cursus. Ze vinden hier namelijk een bijzonder breed aanbod. Met ruim 200 opleidingen zijn we daarnaast de grootste opleider in de Stedendriehoek. Volop ervaring dus. En dat geeft de zekerheid dat alles goed is geregeld. Daar staan ook onze ruim 1.000 medewerkers voor in.

Mens en praktijk (missie)

Na het voorbereidend onderwijs kiezen jongeren bij ons uit opleidingen die hen voorbereiden op allerlei beroepen en sectoren. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor de combinatie van werken en leren. Het onderwijs dat wordt gegeven? Dat heeft oog voor hen én de praktijk: ze werken hier aan hun talenten, gericht op de baan die ze hebben of later krijgen. Of de opleiding die ze hierna volgen. We gáán ervoor dat ze hierdoor straks blij en trots vertellen over Aventus. Bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje. Of langs het sportveld. Dat is onze missie. 

Leren dankzij oefenen

Leren en werken gaan bij onze studenten dus hand in hand. Dat ontdekken ze in de praktijk: in de moderne praktijkruimtes op onze school én bij bedrijven/instellingen in de regio. Daardoor zijn ze na hun opleiding helemaal klaar voor hun toekomst. Lees meer over onze kijk op onderwijs.

Meer dan groeien in kennis

Bij Aventus groeien studenten bovendien als mens. Hoe dat komt? Ze leren alles wat ze nodig hebben om straks een goede plek te vinden: op hun werk én in hun omgeving. Dat maakt leren voor hen net zo leuk als voor ons. Daarom vinden ze bij ons de school waar zij ’t maken.

student docent Brasserie

Omkijken naar elkaar

Ontdek Aventus ook als ‘dorp’. Zó voelt het, met alle studenten, cursisten en medewerkers samen. We kennen elkaar, zorgen voor elkaar en gaan netjes met elkaar om. Ook staan we als ‘dorp’ midden in de regio Stedendriehoek: overal treft u onze (oud-)studenten die hier leren, werkervaring opdoen en een baan hebben. Daarom houden we ook goed contact met bedrijven en andere organisaties in de buurt. Dat geeft onze studenten nu al een voorsprong. 

Als school blijven leren

Bij Aventus leren jongeren, volwassenen én wij. We kijken namelijk steeds naar wat bij onszelf goed gaat en beter kan. Daarbij blijven we ook zelf leren en verbeteren. Dankzij deze frisse blik werken onze mensen hier met plezier. En dat voelen studenten. Zo houden we elkaar scherp en blijft het onderwijs goed en bij de tijd.