Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelregels kinderbijslag en geld terug voor je studie

Volg je een opleiding bij Aventus in Apeldoorn, Deventer of Zutphen?Volg je een opleiding bij Aventus in Apeldoorn, Deventer of Zutphen? Meestal krijg je dan van de overheid geld. Hoe dat precies zit, lees je op deze pagina. Vaak krijg je dan van de overheid geld. Hoe dat zit, lees je op deze pagina.

Wanneer kinderbijslag?

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan krijgen je ouders kinderbijslag. Ben je 16 of 17 jaar? Dan kan je bijverdienen tot een maximum bedrag, anders vervalt de kinderbijslag. Kijk voor meer informatie op www.svb.nl.

Deel studiekosten vergoed

Ben je jonger dan 18 jaar? Laat je ouders dan bij de belastingdienst aanvragen of die meebetaalt aan je studiekosten. Lees de spelregels voor deze tegemoetkoming Ouders.

Studiefinanciering bij bol?

Volg je een BOL-opleiding en ben je 18 jaar of ouder? Vraag dan studiefinanciering en een studenten-OV-chipkaart aan. Ga voor de spelregels en aanvraag naar de site van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Prestatiebeurs bij niveau 3 & 4

Volg je een opleiding op niveau 3 of 4? Dan krijg je een prestatiebeurs. Lees er alles over op duo.nl.

Geld krijgen bij BBL-opleiding?

Volg je een BBL-opleiding? Dan krijg je geen studiefinanciering of geld van de belastingdienst (tegemoetkoming) voor de studiekosten.

Meer weten?

Ga naar de website van de belastingdienst.