Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursusgeld in delen betalen?

Kun je de rekening voor het cursusgeld van je BBL-opleiding van Aventus niet meteen betalen? Ga dan in delen afbetalen. Vraag hiervoor een betalingsregeling aan. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

BOL-studenten kunnen het in delen betalen van het lesgeld bij Duo aanvragen.

Afspraak over betaling, met wie?

Voor openstaande rekeningen van studenten werken we vanuit Aventus in Apeldoorn, Deventer en Zutphen samen met Flanderijn. Met dit bedrijf spreek je een regeling af om je rekening in delen (termijnen) te betalen. Contact met Flanderijn en afspraken over de regeling gaan allemaal per mail.

Werkwijze

  1. Heb je een rekening van Aventus? En wil je afspraken maken over de betaling? Vanaf 2 werkdagen nadat je een rekening kreeg, kan dat. Klik hiervoor onderaan de pagina op de button. Je komt dan op de website van Flanderijn.
  2. Bij Flanderijn maak je een inlogaccount aan. Per mail ontvang je dan een activatiecode.
  3. Heb je de regeling ingetoetst? Dan krijg je op de mail een bevestiging met een overzicht.
  4. Vlak voor je het volgende deel van je rekening moet betalen (vervaldatum), krijg je een mail. Daarin staat hoe je dat deel (termijn) betaalt.
  5. Hou je je niet aan de regeling? Dan geldt die niet meer. Voor het bedrag dat je dan nog niet betaald hebt, gaat Flanderijn naar de rechter.

Spelregels

  • Ga je afbetalen via een regeling met Flanderijn? Dan betaal je hiervoor € 30,25 (25 euro plus btw). Dit telt Flanderijn dus op bij de rekening die je van Aventus hebt.
  • Elke regeling heeft een einddatum. Hoe eerder je dus een regeling afspreekt, in hoe meer delen je de rekening kan betalen.
  • Alleen als student kun je een regeling afspreken. Betaalt jouw leerbedrijf de factuur voor jou? Je bedrijf kan deze regeling niet afspreken.
  • De regeling geldt alleen voor cursusgeld dat je volgens de wet moet betalen.

Is alles duidelijk? En wil je een regeling? Klik dan op de button.