Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Zelfstandig medewerker travel & hospitality iets voor jou?

Een droomreis op maat samenstellen, de wereld rond vliegen of gasten ontvangen en informeren in een hotel, bungalowpark of camping, lijkt dat je wat? Kies dan voor de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality. Heb je een vriendelijke uitstraling, maak je makkelijk contact met mensen en vind je het leuk om meerdere talen te spreken? Dan past deze opleiding helemaal bij jou! Na de opleiding ben je breed inzetbaar binnen de branches travel & hospitality en/of luchtvaartdienstverlening. 

De opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Gezamenlijk eerste leerjaren

Kies je voor de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality, dan kan je in drie jaar wel twee diploma’s halen: veel studenten Zelfstandig medewerker travel & hospitality kiezen er na hun opleiding voor om ook het diploma Steward/stewardess en/of Leidinggevende travel & hospitality te halen. Zo heb je supersnel twee of zelfs drie waardevolle diploma’s (na vier jaar) en ben je breed inzetbaar in het werkveld. 

De drie opleidingen hebben veel overlap zowel in theorie als praktijk en worden gecombineerd aangeboden:

In de eerste twee jaar volg je de lessen samen met de studenten van de opleidingen Steward/stewardess en Leidinggevende travel hospitality. Het tweede jaar is, door middel van opdrachten en stages, meer toegespitst op wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 

Stroomschema Travel & Hospitality
Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Travel & hospitality / Medewerker reizen met één van deze bewijzen:

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Diploma mbo niveau 2
  • Mavo-diploma

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.

Leerjaar 1

Dit jaar kenmerkt zich, naast theoretische lessen, door praktijkdagen waarbij je op bezoek gaat bij bedrijven en ziet welke werkzaamheden bij jou passen. Denk aan een hotel, een bungalowpark, een reisbureau of reisorganisaties (in binnen- en buitenland als host(ess)), de ANWB of Schiphol. Ook bezoeken bedrijven onze school om te vertellen over de mogelijkheden die ze jou kunnen bieden. 

Oefenen met hospitality-vaardigheden doen we met gastspelers, experts uit het bedrijfsleven of oud-studenten. Voor luchtvaart oefen je veel praktijksituaties in onze mock-up (praktijkruimte met deel van een vliegtuig). Hoe leuk is het om de geleerde theorie in de praktijk te oefenen? De opdrachten waar je tijdens de opleiding aan werkt, komen allemaal uit praktijksituaties. Denk aan opdrachten gericht op gasten ontvangen, telefonisch verkopen, als standplaatshost(ess) op een buitenlandse bestemming of het samenstellen van een droomreis. 

In je lesrooster zie je de talen Engels, Duits, Spaans en Nederlands maar ook de vakken Loopbaan & Burgerschap, Luchtvaart, Hospitality en Branche staan. De lessen verlopen gedurende de opleiding van veel hulp bij opdrachten naar steeds meer zelfstandig werken.

Leerjaar 2

Aan het eind van leerjaar 1 ga je al nadenken over je stageplaats. Je keuze voor een stageplaats bepaalt het soort lessen en opdrachten die je krijgt. Je start het tweede leerjaar gewoon op school. Wil je in verband met je stagekeuze meer leren over werken in een hotel, op een camping of bungalowpark dan kies je voor richting Hospitality. Trekt werken voor een reisorganisatie, reisbureau, callcenter of ANWB je meer, dan kies je voor de richting Travel. Na een halfjaar les in leerjaar 2, ga je bij je stagebedrijf laten zien dat je als zelfstandig medewerker kan functioneren. Je behaalt zo je diploma niveau 3. 

Keuzedelen

Wat zijn keuzedelen?

​Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. En dat is leuk! Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en toekomstdromen. Keuzedelen helpen je om je te specialiseren in een beroep of om je voor te bereiden op een volgende opleiding. De resultaten van keuzedelen (ook de onvoldoende) komen wel op het resultatenoverzicht behorende bij het diploma te staan. 

Welke keuzedelen biedt mijn opleiding aan?

Hieronder staat vermeld welke keuzedelen eventueel van toepassing zijn. In leerjaar 1 wordt je nog verder geïnformeerd over de mogelijkheden. Een keuzedeel kan via lessen worden gevolgd, via de stage worden gedaan en/of via zelfstudie.

  • Zakenreizen
  • Standplaatshost(ess)
  • Keuze uit Duits A1/A2 of Spaans A1/A2
  • Ondernemend gedrag

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.