Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Iets voor jou?

Ben jij gek op computers en (grote) machines? En heb je gevoel voor techniek, maar hou jij je handen liever schoon? Start dan je toekomst in de regelkamer van een fabriek. Durf je ook nog eens een bedrijf stil te zetten als er iets misgaat? Let je daarnaast goed op en steek jij je handen uit de mouwen bij problemen? Meld je dan nu aan voor de opleiding Proces operator A van Aventus.

De opleiding

Dit leer je

In je opleiding Proces operator A leer je onder meer van alles over:

  • productiewerk voorbereiden
  • werken met machines
  • in de gaten houden van de productie
  • kwaliteit van producten controleren
  • duurzaamheid en milieu
Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Proces operator A met één van deze bewijzen:

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
  • Diploma entreeopleiding (niveau 1)
  • Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.

Na je opleiding

Met je opleiding Proces operator A kun je naast werken ook doorgroeien naar niveau 3, met de opleiding Proces operator B.

Wat wordt je werk?

Als Proces operator A kijk je vooral veel via een beeldscherm of de productie van een machine goed loopt. Zo niet, dan stuur je eventueel bij. Krijgt de machine een eenvoudige storing? Dan los je die op. Je maakt je producten zó dat ze de kwaliteit hebben die ze moeten hebben. Soms tref je ook machines die je niet vanachter een beeldscherm bedient. Dan sta je zelf bij de machine.

Wat wordt je werkplek?

Met je diploma Proces operator A vind je werk in een regelkamer of aan de machine in een fabriek in de procesindustrie. In deze fabrieken maakt men bijvoorbeeld medicijnen, papier, eten of verpakkingsmateriaal. Grote kans dat je hier werk vindt, want de komende jaren gaan er veel procesoperators met pensioen.

 

Check de filmpjes

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.