Procesoperator B (BBL)

Werken & leren

Iets voor jou?

Heb jij je diploma Proces operator A en wil je hogerop? Lijkt het je daarbij mooi om mensen aan te sturen met hun productiewerk? Groei dan door in de regelkamer van een fabriek. Meld je hiervoor nu aan bij de opleiding Proces operator B van Aventus.

Proces operator B

De opleiding

Dit leer je

In je opleiding Proces operator B leer je onder meer van alles over:

  • productiewerk voorbereiden
  • in de gaten houden van de productie en kwaliteit
  • productiemachines onderhouden
  • duurzaamheid en milieu
  • storingen oplossen en planning bewaken
Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Proces operator B met je mbo-diploma procesoperator A. Daarnaast kun je met de juiste vooropleiding ook direct instromen op de opleiding Proces operator B. Daarnaast heb je wel een toegangsbewijs van een erkend leerbedrijf nodig.

Keuzedelen

Verbreed of verdiep je mbo-opleiding Procesoperator B met keuzedelen.

Na je opleiding

Met je opleiding Proces operator B kun je naast werken ook doorgroeien naar niveau 4, met de opleiding Proces operator C.

Wat wordt je werk?

Als Proces operator B kijk je vooral via een beeldscherm naar de productie van een machine. Je checkt of die productie op rolletjes loopt en stuurt eventueel bij. Gaat er iets mis? Dan kom jij in actie. Zo los je bijvoorbeeld storingen op. Ook stuur je collega’s met hun werk aan. Soms tref je machines die je niet vanachter een beeldscherm bedient. Dan sta je zelf bij de machine.

Wat wordt je werkplek?

Als Proces operator B werk je in een regelkamer of aan de machine in een fabriek in de procesindustrie. In deze fabrieken maakt men bijvoorbeeld medicijnen, papier, eten of verpakkingsmateriaal. Grote kans dat je daar werk vindt, want komende jaren gaan er veel procesoperators met pensioen.

 

Check het filmpje

Wil je meer informatie?

Bel naar het Service- en Informatiepunt: 0800 - 444 5555
Of vul het contactformulier in.