Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen. Elke opleiding kent naast beroepsspecifieke onderdelen ook generieke onderdelen. Generiek betekent dat deze vakken door alle studenten van het mbo gevolgd moeten worden. De generieke vakken zijn:
- Nederlands
- Rekenen
- Engels (alleen voor niveau 4)
- Loopbaan en Burgerschap
Je wordt opgeleid voor een beroep. Bij elk beroep horen werkzaamheden die door veel mensen met dit beroep worden uitgevoerd en steeds weer terugkomen. Deze veel voorkomende werkzaamheden worden kerntaken genoemd. Een kerntaak bestaat uit verschillende onderdelen, dit zijn werkprocessen. Hieronder staan de kerntaken en werkprocessen van jouw opleiding:
Basisdeel
Kerntaak Verzamelt, verwerkt en integreert projectinformatie
Werkprocessen
- Verzamelt, registreert en beheert projectinformatie
- Integreert projectinformatie
Profieldeel
Kerntaak Werkt B&U-ontwerpen uit
Werkprocessen
- Werkt ontwerp uit
- Maakt ontwerp gereed voor aanvraag omgevingsvergunning en aanbesteding
Kerntaak Voert werkvoorbereiding voor de B&U uit
Werkprocessen
- Maakt (deel) begroting en afspraken met leveranciers
- Maakt uitvoeringsplan
- Maakt werktekeningen
- Maakt onderhoudsplan
Kerntaak Begeleidt nieuwbouw en onderhoudswerk
Werkprocessen
- Begeleidt bouwwerkzaamheden
- Bewaakt tijd en kosten van de bouw werkzaamheden
- Controleert de maatvoering
- Voert kwaliteitscontroles uit
Ons onderwijs is beroepsgericht en zoveel mogelijk gericht op de praktijk. Het onderwijs is afwisselend. Leren doe je immers met je hoofd, handen en hart. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op school én in praktijksituaties. Het werk in de beroepspraktijk is het uitgangspunt voor ons onderwijs. Daarom werken we nauw samen met bedrijven en instellingen. Je leert van, in en met de praktijk.
In het eerste leerjaar start je in de techniekbrede opleiding waarin wij samen werken met de opleidingen Smart Technology, Elektro- en Installatietechniek. Na leerjaar 1 kies je het profiel waarop je wilt afstuderen.