Met dit diploma in je pocket kun je overal werk vinden
Paragrafen

Medewerker facilitaire dienstverlening iets voor jou?

Ontdek waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Met de opleiding facilitaire dienstverlening kun je alle kanten op. Bijvoorbeeld conciërge, receptioniste, cateringmedewerker of magazijnmedewerker.

Je bent handig, werkt makkelijk samen en houdt van afwisselend werk. Zo ontvang en verwerk je post en/of goederen. Maak jij een vergaderruimte netjes, zodat collega’s die kunnen gebruiken. Of voer je kleine onderhoudswerkzaamheden uit in bijvoorbeeld een ziekenhuis, schoolgebouw of hotel. Kortom: ben jij een echte doener? Welkom @ Aventus!

De opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening

Deze BBL-opleiding is een tweejarige niveau 2 opleiding. Je leert veel over voeding, zoals allergieën, allergenen en diëten. Dit kun je goed gebruiken als je in de catering gaat werken. Maar ook leer je hoe je gasten goed te woord kunt staan.
Weet jij hoe je een lampje moet maken? Je leert klein onderhoud uit te voeren en hoe je alles in en om het gebouw netjes en schoon houdt. Let jij trouwens wel eens op nooduitgangen in een gebouw? Ook daar leren we je alles over. Want huisvesting komt zeker ook aan bod. Hoe houd je goed toezicht in een gebouw? Of wat doe je als je beheerder bent van een kantine? En vergeet de logistiek niet. Je leert van alles over het organiseren en plannen van goederen van de ene naar de andere plek.

Je merkt het al, met deze opleiding leer je veel verschillende dingen. En dat is handig! Want als facilitair medewerker kun je dan overal aan het werk. Je gaat samen met je coach op school op onderzoek uit: wat wil ik leren? Wat vind ik leuk? Je hebt zelf veel invloed op hoe je opleiding eruit ziet.

In je lesrooster vind je in elk geval de volgende vakken:

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Loopbaan & burgerschap
Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding facilitair medewerker dienstverlening met één van deze bewijzen:

 • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
 • Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
 • Diploma entreeopleiding (niveau 1)
 • Mavo-diploma
 • Om een BBL-opleiding te kunnen volgen, moet je een werkplek hebben binnen een erkend leerbedrijf.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.

Keuzedelen

Stel je opleiding voor een deel zelf samen! Naast de standaardvakken als Nederlands en burgerschap kies jezelf de vakken die je gaat volgen. Dit noemen we keuzedelen en die helpen je voor te bereiden op het werk dat jíj leuk vindt. Waar ligt je interesse? Kies hierbij de vakken die het best bij jou passen. 

 • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening
 • Persoonlijke profileren
 • Duurzaamheid in beroep B
Toekomst

Omdat de wereld razendsnel verandert, zorgen wij ervoor dat wij je nu al voorbereiden op een steeds veranderende arbeidsmarkt. Hoe? Door goede begeleiding, goed contact met het bedrijfsleven en jou de mogelijkheid te bieden eigen keuzes te maken. De docent coacht jou hierbij.

Het onderwijs dat je volgt is afwisselend. De ene keer leer je zelfstandig, heb je instructielessen of ga je op stage voor praktijkervaring. Zorg jij tijdens je opleiding voor een compleet portfolio met alle belangrijke opdrachten en uitleg waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt? Dan overhandigen wij aan het einde van de rit een welverdiend diploma.

Na je opleiding

Met dit diploma in je pocket kun je direct aan het werk. Je kunt aan de slag op de facilitaire afdeling van grote instellingen en bedrijven, zoals zieken- en verpleeghuizen, kantoorgebouwen en hotels. Maar, doorstuderen is ook een optie! Na het behalen van deze opleiding kun je doorstromen naar niveau 3 of 4.

Niveau 3, kies bijvoorbeeld voor de opleidingen: maatschappelijke zorg, pedagogische medewerker kinderopvang of sport- en bewegingsleider.

Niveau 4, kies bijvoorbeeld voor de opleidingen: facilitair leidinggevende of Leisure & hospitality.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.