Paragrafen

Iets voor jou?

Wil jij als metselaar of tegelzetter breder inzetbaar zijn op de bouwplaats en uitzetten en maatvoeren toevoegen aan je skills? Bekijk dan dit keuzedeel!

Leven Lang Ontwikkelen

Aventus biedt Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scholing op mbo-niveau aan. Het bestaat uit cursussen, (deel)certificaten en (InCompany) mbo-opleidingen voor volwassenen. Nu de arbeidsmarkt, zeker met de technologische innovaties, sterk verandert kijken we naar welke banen er bijkomen en welke er juist verdwijnen. Daar spelen wij op in met ons onderwijs. Leven Lang Ontwikkelen laat volwassenen meebewegen met de aanhoudende veranderingen. Op naar een Leven Lang Leren! 

Lees hier meer over LLO.

Keuzedeel

Deze cursus is een onderdeel van een volledige mbo-opleiding. We noemen dit een Keuzedeel. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen kunnen keuzedelen vaak als losse cursus gevolgd worden. Na afronding van de cursus/het keuzedeel ontvangt de cursist een mbo-certificaat als bewijs van deelname.

De cursus

De cursus uitzetten en maatvoeren leert je de basis van het uitzetten en maatvoeren, zodat je weet waar de timmerman mee bezig is. Na afronding van dit keuzedeel kan je een eenvoudig bouwwerk uitzetten en hiervoor de maatvoering doen. 

Je leert werkzaamheden als: werkplek inrichten, gereedschap en materieel voor de opdracht kiezen en controleren. Ondergrond voorbereiden, kimband aanbrengen, maatvoering uitzetten, vlakverdeling maken, lijm aanmaken en aanbrengen, wandtegels op maat maken en aanbrengen, tegels en voegen schoonmaken en werkplek opruimen.

Daarnaast komen de volgende thema's aan bod: 

  • Hoekpunten uitzetten
  • Bouwraam maken
  • Hoofdmaten op bouwraam aangeven
  • Plaats bepalen
  • Maatvoering op kozijn aangeven
  • Kozijn op hoogte aanbrengen
  • Kozijn waterpas stellen
  • Kozijn te lood stellen.

Lesdagen & -tijden

De cursus wordt gegeven op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. De cursus duurt 5 dagen. 

Leermiddelen

De leermiddelen worden aangeboden via het digitale leeromgeving van Bouwinfranet.

Examen

Het keuzedeel wordt afgerond met een theorie- en praktijkexamen.

  • Het theorie-examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen.
  • Het praktijkexamen bestaat uit twee delen: Deel 1. Rechthoekig schuurtje of rechthoekige aan- bouw met vier haakse hoeken uitzetten. Deel 2: een inmetselkozijn stellen. 

Na succesvol doorlopen van het examen ontvangt de deelnemer een mbo-verklaring. 

Maatvoering

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.