Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Assistent haarstylist iets voor jou?

Ben je graag bezig met je haar of met het haar van vrienden, heb je kijk op modetrends en houd je van aanpakken. Ben je daarnaast altijd in voor een praatje en en hou je ervan om mensen naar het zin te maken? Dan schuilt er vást een assistent haarstylist in jou.

De opleiding Assistent haarstylist

Als assistent haarstylist help je in een kapsalon. Je helpt de kapper met het geven van een nieuwe look aan klanten. Je helpt bij knip- of kleurbehandelingen, je adviseert klanten over haarproducten en hoe ze die het beste toe kunnen passen. Ook zorg je voor dat klanten welkom worden ontvangen. Je bent het visitekaartje van de salon. Samen met je collega's zorg je ervoor dat de klant tevreden en verzorgd naar huis gaat.

Je krijgt les in vakken als:

 • Basishygiëne
 • Knippen
 • Föhnen
 • Stylen
 • Kleuren

Daarnaast leer je ondersteunende facilitaire taken als voorraad bijhouden, klanten ontvangen en serveren van koffie en/of thee.

Let op: dit beroepsprofiel valt onder de opleiding Assistent dienstverlening. Als je je aanmeldt voor deze opleiding, dan zie je in het volgende scherm 'Assistent dienstverlening - Kapper' staan. Dit is het juiste beroepsprofiel, hier kun je je dus voor aanmelden.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding assistent kapper als je:

 • 16 jaar of ouder bent en geen vmbo-diploma hebt

Bij een Entree opleiding kun je iedere maand starten. Kies dan bij aanmelden het vakje ‘Anders’ en kies de datum waarop je met de opleiding wilt beginnen.

Profielen

De opleiding Assistent haarstylist valt onder de opleiding Assistent dienstverlening en zorg. Deze opleiding heeft in totaal drie profielen:

Assistent dienstverlening en zorg
Locaties:

 • Laan van de Mensenrechten - Apeldoorn,
 • Middelweg - Deventer en
 • Stationsplein - Zutphen

Assistent dienstverlening en zorg / Assistent haarstylist (deze pagina)
Locatie:

 • Laan van de Mensenrechten - Apeldoorn

Assistent dienstverlening en zorg / Assistent sport en facilitair
Locatie:

 • Laan van de Mensenrechten - Apeldoorn
Praktijkonderwijs / VSO

Volg jij praktijkonderwijs of zit je op voortgezet speciaal onderwijs en wil je je aanmelden voor een opleiding bij de Entreeschool? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. We zetten ze voor je op een rijtje:

 • Uitbestedingstraject: Je kan mogelijk via je huidige school deelnemen aan het zogenaamde uitbestedingstraject. Je blijft dan ingeschreven bij je huidige school en volgt lessen bij Aventus. Jouw huidige mentor kan je hier meer over vertellen.
 • BBL-traject: Je kan een BBL-traject volgen. Dat betekent: je vindt werk en volgt daarnaast één dag in de week lessen bij Aventus om je diploma te halen. Meer informatie over BBL en aanmelden voor een opleiding vind je op de Aventus website.
 • Scholingstraject: Je kan (eventueel samen met de mentor van jouw huidige school) contact opnemen met de gemeente waar je woont en bespreken of zij een alternatief traject aanbiedt. Sommige gemeentes bieden scholingstrajecten aan, waarbij je na voltooiing een certificaat (bijvoorbeeld het traject ‘Praktijkleren’) of een diploma ontvangt.

Mocht je vragen hebben over bovenstaande opties, bespreek deze dan met jouw ouders/begeleiders, huidige mentor of decaan.

Mocht je daarna nog vragen hebben over de trajecten, dan kan je contact opnemen met Richard Scharft: 0625005203.

Na je opleiding

Na je opleiding kan je aan de slag als assistent in een kapsalon. Maar verder leren kan natuurlijk ook. WIl je nog beter worden in het kappersvak, dan kan je doorstuderen aan één van de kappersopleidingen van Aventus. 

Bekijk de filmpjes

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.