We got your back // Yaya Bamba

Het kan zijn dat je als student door Corona-time achterstanden hebt opgelopen. No worries, we got your back! Ons Inhaal & Ondersteuningsprogramma (IOP) is er speciaal voor jou! Er worden extra activiteiten georganiseerd om jou te helpen bij o.a. het wegwerken van je achterstanden, van jou een plan-master te maken of je sociale skills weer te upgraden. Wij zijn super blij dat de overheid extra geld beschikbaar heeft gesteld zodat wij bij Aventus de studenten kunnen helpen die op dit moment die hulp goed kan gebruiken.

Yaya is amper 18 jaar oud als hij vanuit de Ivoorkust naar Nederland komt. Hij kwam hier zonder familie, sprak nog geen woord Nederlands, alleen maar Frans. In 2017 is hij met school begonnen en is nu 4 jaar student bij Aventus. Yaya is ondertussen 25 jaar en spreekt erg goed Nederlands, danst graag op Afrikaanse muziek én stond zelfs als reserve speler opgesteld bij Go Ahead Eagles. Op dit moment zit hij in zijn laatste jaar van de opleiding Elektrotechniek niveau 3. Wij spraken hem over zijn extra begeleiding en over hoe het nu met hem gaat.

HOE BEN JIJ ONDERSTEUND EN WIE HEEFT JOU DAARBIJ GEHOLPEN?
Via mijn werk ben ik gekoppeld aan een taalmaatje van Huis der Taal. Wekelijks ontmoette ik een mijn taalmaatje en door gesprekken met elkaar te voeren, leerde ik de Nederlandse taal.

Op Aventus kreeg ik extra ondersteuning van mijn docent Nederlands, mevrouw Cilia van Riel. Mijn docent elektrotechniek Bert Hulsbergen heeft ervoor gezorgd dat ik getest werd en het programma ClaroRead mocht gebruiken. Mijn ‘extra les’ Nederlands docenten mevrouw Hassel en mevrouw Anneke hebben mij veel geholpen. En ook nu nog word ik door mijn praktijkbegeleider geholpen met mijn Nederlands. Ik ben hen allemaal erg dankbaar!

WAT HEEFT HET JOU OPGELEVERD?
Ik ben geslaagd voor het examen Nederlands en heb mijn diploma electrotechniek niveau 2 behaald! Ook ben ik blij dat mensen tegen mij zeggen dat ik steeds beter Nederlands praat. En ondanks dat het heel goed gaat zou ik de Nederlandse taal nóg beter willen leren.

Wil je nou meer ervaringen lezen óf met ons delen? Check dan onze socials!