Brief aan het demissionair kabinet!

19 november 2021

Achter de schermen komen we gezamenlijk met o.a de MBO Raad op voor de belangen van onze collega’s en studenten. Zie hierbij een artikel en de brief die gezamenlijk gestuurd is aan het demissionair kabinet, waarin een duidelijk standpunt wordt ingenomen over het belang van het toegankelijk houden van het mbo voor alle studenten:

In een gezamenlijke brief hebben MBO Raad, JOB, AOb, FvOv, CNV-Onderwijs, FNV-Overheid en BVMBO de demissionaire regering opgeroepen om het mbo toegankelijk te houden voor alle studenten. De mogelijke invoering van het ctb in het mbo geeft te grote risico’s op onder meer het afhaken van studenten uit de grote groep leerplichtige en kwalificatieplichtige jongeren.

De ondertekenaars hebben begrip voor de moeilijke keuzes die het demissionair kabinet en Tweede Kamer te maken hebben in de aanpak van de coronapandemie, en willen vanuit het mbo op alle haalbare manieren bijdragen. Zij roepen het demissionair kabinet op de mbo-scholen daartoe vertrouwen en ruimte te geven op basis van de bewezen inzet tijdens de pandemie.  

Bekijk het artikel en de brieven in deze publicatie: klik hier