Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke MBO Ambassadeurs Verkiezing

Dit is mbo

Wie is dé landelijke mbo-ambassadeur van Nederland? De strijd barst elk jaar los. Gemotiveerde en bijzondere mbo-studenten door heel het land zetten zich in voor die felbegeerde titel: ‘Landelijk Ambassadeur mbo’. 

Die titel pak je niet zo maar. Een professionele jury beoordeelt alle mbo-ambassadeurs op oplossend vermogen, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Hoe? Door verschillende de studenten opdrachten uit te laten voeren. Check en volg de spannende strijd via YouTube. Watch and learn! 

Om uit te komen als mbo-ambassadeur voor je school hoef je niet de hoogste cijfers te scoren. Nee, je hoeft niet het beste jongetje of meisje van de klas te zijn. Je moet wél iets speciaals hebben gepresteerd. Dit kan in je opleiding of stage zijn. Én je moet staan voor het mbo-onderwijs. Jouw enthousiasme hiervoor is heel belangrijk. 

Dit alles valt onder de noemer van Mbo’ers Pakken Aan. Het laat zien dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan.

Mbo-ambassadeur 2022

Wordt onze Félicia Landelijk Ambassadeur mbo 2022? Félicia zet zich in voor de belangen van Aventus studenten, daarom is ze lid van de Studentenraad. Ook is ze onderdeel van het Aventus ambassadeursteam waarbij ze anderen enthousiasmeert voor het mbo. 

Dit doe ik onder andere door in gesprek te gaan met leerlingen van de middelbare of anderen die twijfelen aan de stap naar het mbo. Ik probeer men enthousiast te maken. Het mbo heeft zoveel te bieden! Er heerst helaas nog een negatief imago. Maar daar ben ik het natuurlijk niet mee eens. Op dit moment volg ik de opleiding mediamanager. Hiervoor heb ik op Aventus al de opleiding mediavormgever afgerond. Ik ben verliefd geworden op dit vak! Hbo past niet bij mij en daarom is het helemaal niet gek nóg een mbo-opleiding te volgen. Wist je dat een groot deel van Nederland draait op het werk van mbo’ers? Een grote verantwoordelijkheid!”, aldus een strijdvaardige Félicia.