Landelijke MBO Ambassadeurs Verkiezing

Aventus doet mee aan de Landelijke Mbo Ambassadeurs Verkiezing van ditismbo.nl. Voorheen de Uitblinkerverkiezing. Elk jaar vertegenwoordigt een bijzondere student onze school in deze nationale verkiezing. 

De student die namens onze school meedoet, is niet per definitie de student met de hoogste cijfers, het gaat om meer. Hij of zij heeft iets speciaals gepresteerd in zijn opleiding of stage en is van grote betekenis geweest voor zijn of haar leerbedrijf. Daarnaast is de student óók een enthousiaste ambassadeur voor het mbo.

In 2019 is Brandon Brom, student Coordinator Sport en Bewegen, onze kandidaat voor deze prestigieuze verkiezing. In het najaar moet hij het opnemen tegen de andere kandidaten tijdens een aantal spannende challenges. Een vakjury gaat dit beoordelen en de uiteindelijke winnaar wordt tijdens het MBO GALA bekend gemaakt.

Brandon is een echte ambassadeur. Hij staat voor het mbo. Vanaf het begin dat hij op Aventus zat heeft hij als Hoofdambassadeur van het A-Team voorlichting gegeven over het mbo op VO-scholen in de regio. Daarna maakte hij de stap naar de Studentenraad. Als algemeen lid, secretaris, vicevoorzitter en nu als voorzitter pleit hij voor samenwerking en verbinding tussen docenten en studenten. ‘Samen het onderwijs maken…. in gesprek met de student, daar zet ik me voor in.’

Brandon heeft de Studentenraad goed op de kaart gezet binnen de school. Zowel onder de studenten als onder de bestuurders en de OR. Hij vertegenwoordigt de stem van de student aan diverse gesprekstafels en stimuleert dat studenten op elk niveau meedenken met het onderwijs. 

Hij heeft meegewerkt aan de workshop ‘How to be  young’ tijdens de jaarlijkse Inspiratiedag voor alle medewerkers van Aventus. Ook heeft hij daar voor de hele zaal enthousiast gespeecht. Hij kreeg een warm applaus voor zijn inspirerende woorden!

We wensen hem veel succes tijdens deze Landelijke Mbo Ambassadeurs Verkiezing!!
 

Meer over dit onderwerp

Talentprogramma

Wil jij het inspirerende voorbeeld zijn voor de hele school en regio? Doe dan mee!

Toerisme Bokaal deelnemers

Onze talentvolle studenten

Een overzicht van talentvolle Aventus-studenten