Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Ruimtelijke vormgever // corona-kunst

De studenten van de opleiding Ruimtelijke vormgever (BOL) hebben een kunstwerk moeten maken die hun ervaring met de coronatijd weergeeft. Zij kregen complimenten van hun docenten; “Fantastisch werk en het is een geëngageerd kunstwerk geworden waarin ze echt een statement hebben gemaakt”.

Student Eline heeft een klei sculptuur gemaakt genaamd “Eenzaam en alleen”. Zij legt ons uit hoe haar kunstwerk tot stand is gekomen:

‘’Eenzaam, gevangen en alleen’’, is een sculptuur dat (je zoals aan de naam al kunt zien) met eenzaamheid te maken heeft.

Zoals vele al weten komt er vaak in het nieuws voorbij dat ouderen zich eenzaam voelen. Dat kan komen door het verlies van een partner of dat ze in een verzorging tehuis zitten. Maar nu gaat het vooral om het niet zien van familie en klein kinderen. Bij mijn werk als verkoper van brood en banket, komt veel gemis voorbij. Een klant zei: “Het is nog erger dan de oorlog, je mag helemaal niets”. Dit vond ik echt heel heftig! ‘’In de oorlog was je met familie en zag je af en toe nog vrienden, maar nu niet’’

Eenzaamheid is nu ook te zien bij jongeren. Je kunt niet afspreken met vrienden, je ziet bijna niemand. 40% van de jongeren heeft in de lockdown zich erg eenzaam gevoeld. Het is vaak moeilijk te zien omdat jongeren niet zo snel hulp zullen zoeken. Ikzelf voel mij niet echt eenzaam maar ben wel eens down als iedereen gezellig aan het wijnen is en ik thuis zit. Maar ik weet dat die tijd nog komt!

Doordat het poppetje zich bekneld voelt in zijn huis, sip kijkt en een traantje laat hoop ik dat mensen al snel zien dat het om eenzaamheid gaat.

De toffe kunstwerken op deze pagina zijn van Eline, Else, Esmee, Milou, Moyra en Roos