Overslaan en naar de inhoud gaan

Mitchel Berentsen, student Decororatiestukadoor

Mitchel is 26 jaar en al ruim 3,5 jaar bezeten door het stukadoorsvak. Hij volgt nu de opleiding Decoratiestukadoor bij Aventus in Zutphen. Wat is leuk aan het stukadoorsvak? En waarom volgt hij de opleiding? We vroegen het hem!

Waarom heb je gekozen voor de stukadoorsopleiding?
Ik was jarenlang uitsmijter, maar baalde dat dat seizoenswerk was. Ik ben het stukadoorsvak ingerold door mijn oom. Begin 2019 startte ik bij zijn bedrijf Lurvink afbouw. Het werk beviel mij goed en dus kreeg ik de mogelijkheid om stukadoorsopleidingen te volgen.

Ervaring student stukadoorsopleiding Aventus

Welke opleidingen heb je tot nu toe gevolgd?

Ik had nooit gedacht weer naar school te gaan na mijn beveiligingsopleiding. Inmiddels heb ik al bijna drie stukadoorsopleidingen afgerond bij Aventus; de Aspirant- (niveau 2) en de Gezelstukadoorsopleiding (niveau 3). Voor elke opleiding staat 2 jaar, maar ik heb ze alle twee versneld afgerond in 1 jaar. Nu ben ik gestart met de Decoratiestukadoorsopleiding (niveau 4).

Ervaring student stukadoorsopleiding Aventus

Wat leer je in de opleiding Decoratiestukadoor?

De opleiding legt een basis voor de uiteindelijke Meesterstukadoorsopleiding. Je leert de verhoudingen, verstek en mallen maken en stucanet aanbrengen om zo verschillende lijsten en ornamenten op plafonds en decoratieve afwerking voor (badkamer)wanden of buitenmuren te krijgen. Je leert ook verschillende materialen en stijlen herkennen, waardoor je het sneller en beter kan namaken.

Ervaring student stukadoorsopleiding Aventus

Hoe bevalt het tot nu toe?

Heel goed! Het stukadoorsvak is heel breed en afwisselend. Door door te leren wil ik alle technieken leren kennen. Door de opleiding Decoratiestukadoor kan ik nu al beter onderbouwen hoe ik iets wil aanpakken. De theorie in combinatie met heel veel uren praktijkoefeningen zorgt dat je snel leert!

Ervaring student stukadoorsopleiding Aventus

Hoe zie je jouw toekomst voor je?

Eerst ga ik mijn eigen huis bouwen en stuken. Daarna wil ik nog de Meesteropleiding volgen en lekker blijven werken waar ik nu werk.

Gouden tip voor jongeren die hun studiekeuze nog moeten maken?

Als je houdt van vrijheid en eigen keuzes maken in jouw werk, is stukadoor zijn echt top! Met een eigen bus kom je op verschillende plekken en kan je zelf beslissen hoe je een klus aanpakt. Je hebt ook eer van je werk, want als stukadoor kom je aan het eind van een verbouwing. Mensen zijn blij dat je komt en ook dat je weer gaat!

Ervaring student stukadoorsopleiding Aventus

Bekijk de stukadoorsopleidingen van Aventus en meld je aan:

Stukadoor (BOL)

Stukadoor (BBL)

Gezel stukadoor (BBL)

Decoratiestukadoor (BBL)