Overslaan en naar de inhoud gaan

Mark Gerretsen: van student naar docent opleiding Stukadoren

Waarom Stukadoren bij Aventus?
Op mijn 13de had ik een bijbaantje bij een stukadoorsbedrijf. Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma wilde ik professioneel stukadoor worden. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat Aventus in Deventer het meest dichtbij was voor mij.
 

Goede begeleiding tijdens de opleiding
In het begin was ik zoekende en moest ik echt mijn weg nog vinden. Na het eerste leerjaar kreeg ik plezier en eer in het werk. Toen ik de opleiding op niveau 3 deed, kreeg ik helemaal de smaak te pakken. Ik wilde alles weten en ging extra oefenen in mijn vrije tijd. Mijn leraren waren Jaap Gaasbeek en Chris de Vries. Zij waren heel toegankelijk en legden alles goed uit. Jaap en Chris hebben mij in alles 100% gesteund, begeleid en geholpen. Ik kreeg vrijheid en vertrouwen wat mij tot de Nederlandse kampioenschappen bracht en waarde ik derde geworden ben.

Ervaring opdoen in Australië
Na het afronden van mijn opleiding werkte ik een jaar als stukadoor In Nederland. Daarna twee jaar in Australië bij verschillende stukadoorsbedrijven. Een fantastische ervaring! Terug in Nederland ben ik blijven stucen en volgde ik verschillende workshops. Ook behaalde ik mijn Ondernemers Certificaat en PDD (Pedagogisch Didactisch Diploma), dus nu mag ik jou ook de kneepjes van het vak leren.
Tegenwoordig werk ik als docent Stukadoren bij Aventus in Zutphen en geef ik drie dagen in de week theorie- en praktijkles. Inmiddels ben ik ook begonnen met een nieuwe opleiding tot Meester Restauratie Stukadoor in Veenendaal. Je raakt nooit uitgeleerd!

Zoek een bedrijf die het beste bij je past
Heb je nog tips voor mensen die deze opleiding willen volgen? Het is een zwaar beroep dus let op je lichaamshouding en gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen.

Ik kan iedereen de volgende tips meegeven:
- Verdiep je in de bedrijven uit je eigen regio;
- Kijk goed naar welk bedrijf het beste bij je past;
- Luister vooral goed naar je leraar