Overslaan en naar de inhoud gaan

Ilene, student Business administration & control specialist

Versneld een financiële opleiding doen? Ilene (21 jaar) heeft de opleiding Business administration & control specialist bij Aventus Deventer in 1,5 jaar afgerond! 

Waarom heb je gekozen voor de mbo-opleiding Business administration & control specialist?

Cijfers lagen mij altijd al goed. Op de havo waren Economie en Management & organisatie mijn favoriete vakken. Ondanks dat koos ik voor de pabo. Dat was geen goede match. Na de Aventus open dag had ik meteen een goed gevoel bij deze opleiding. De meeloopdag bevestigde dat gevoel. Ik schreef me meteen in! 

Hoe zorgde je ervoor dat je het in 1,5 jaar kon afronden?

Ik wilde sneller klaar zijn om op tijd door te stromen naar het hbo. Alle theorie deed ik in één jaar plus nog een half jaar stage lopen. Normaal duurt het versnelde traject twee jaar, maar door corona lukte het sneller! Online lessen waren goed te volgen en er was geen afleiding doordat alles gesloten was en je niet mocht afspreken. Dus ik heb deze tijd benut om alles snel af te ronden!

Wat moest je hiervoor doen?

Proactief zijn! Ik liet aan de docenten zien dat ik de stof snel oppakte en gaf aan dat ik het versnelde traject wilde doen. Mijn eigen studieplanning deelde ik met de docenten. Ik leerde elke week een hoofdstuk en gaf aan wanneer ik een toets kon maken. Docenten zorgden voor oefentoetsen en planden de eindtoetsen in.

Is de opleiding en het versnelde traject je bevallen?

Ja, heel goed! Het is uiteraard erg cijfergericht, maar de theorie wordt elke keer aan de praktijk gekoppeld. Zoals tijdens de examenprojecten waarin je jouw kennis in de praktijk kan toetsen. Stagelopen is hierin ook belangrijk. Je ervaart dat je de kennis hebt die nodig is.

Wat wil je nu gaan doen nu je jouw diploma hebt?

Ik werk nu bij mijn stagebedrijf. Na de zomer start ik met de opleiding International business aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik kijk ernaar uit om meer internationale kennis op te doen onder andere van Europese wetten en te zien waar ik uitkom. Financieel, marketing of meer de bedrijfsmatige kant, het kan allemaal nog!

Tips?

Bezoek open dagen, spreek de docenten en loop een dag mee om een realistisch beeld van de opleiding te krijgen. Wil je het versnelde traject doen? Bespreek dit met de docenten en laat zien dat je het kan. Als je erover twijfelt is het verstandig om direct versneld te starten, want daarna kan je altijd nog terug stappen naar het gewone tempo. Andersom is lastiger.