Overslaan en naar de inhoud gaan

"Ik wil graag mijn creativiteit wil gebruiken onze samenleving een stukje beter te maken.”

Sarina & Tessa studeren Ruimtelijk vormgever bij Aventus. Ze zijn allebei enorm creatief en kunnen hun ei goed kwijt bij deze opleiding. Sarina: “Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag mijn creativiteit wil gebruiken om producten te kunnen bedenken en maken. Om zo onze samenleving een stukje beter te maken.”

Voor de les ‘Digitale Werkvormen’ kregen de meiden de opdracht om een stilleven te maken. Samen hebben ze het project vormgegeven. Tessa: “Eerst moesten we minimaal vijf objecten bedenken en uitzoeken naar keuze. Die moesten we vervolgens ook mee nemen naar school zodat we er een compositie foto van konden maken. Bij de originele opdracht moesten we eigenlijk de objecten na maken met verschillende materialen waarvan één object met de lazersnijder gemaakt moest worden en één object met de 3D printer. Omdat we nu thuis moeten werken is de opdracht iets aangepast. We moesten nu aan de slag met SketchUp, software om objecten digitaal na te maken. Na het tekenen gingen we aan de slag met de verschillende composities. Een van de composities moest in ieder geval hetzelfde zijn als de originele foto.”

Zowel Tessa als Sarina gaven aan dat vooral de samenwerking erg leuk was. Tessa: “Als ik een onderdeel moest kiezen zou ik gaan voor het gedeelte waarbij ik de objecten in SketchUp moest tekenen. Het was namelijk de eerste keer dat we objecten gingen maken in SketchUp. Aangezien ik thuis zat heb ik met behulp van gezond verstand en het internet mijn vragen zelf kunnen beantwoorden en daardoor ook veel geleerd. Ik zou het zo weer doen!”

Ze hebben ook wat geruststellende woorden voor nieuwe studenten: “De middelbare is heel anders dan een studie. Het is dus ook een grote stap. Maar binnen no time voel je jezelf al helemaal thuis tussen je klasgenoten en docenten. Ons viel het namelijk op dat je allemaal met hetzelfde doel op school bent. Daarom heb je al snel een sterke band met elkaar. Dat maakt je opleiding natuurlijk extra gezellig en leuk!”

Lees meer over de opleiding Ruimtelijk vormgever (BOL).