Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaring van Ilse, student Human Technology

interview isle meiden in de techniek human technology

Waar komt jouw liefde voor techniek vandaan?

“Al toen ik jong was, was ik snel met techniek. Daar was ik beter in dan ‘meisjesdingen’, zoals barbies, nagels en roddelen. Ik merkte al vroeg dat ik dat niet leuk vond - ook omdat ik er niet bij werd betrokken - maar toen ging ik mijn vader helpen met alle technische dingen die in en rondom het huis gedaan moesten worden. Ik keek, ik kopieerde de beweging en kon het uiteindelijk beter dan mijn vader. Ik kon overal ook beter bij met mijn dunne armpjes en smalle, sterke vingers. Zo heeft het zich ontwikkeld, so here I am!”

Waarom heb jij voor de opleiding Human Technology gekozen?

“Omdat techniek en creativiteit samenkomen in de opleiding Human Technology. Dat zijn precies de onderwerpen die ik leuk en interessant vind.

Wat spreekt je het meeste aan in dit beroep?

“De vrijheid, de techniek, de creativiteit en thinking outside the box.”

Vind je ook dat er meer meiden in de techniek nodig zijn en zo ja, waarom?

“Jazeker. Meer vrouwen in de techniek is beter, zolang ze ook maar van techniek houden. Als het iemand goed ligt, dan moet ze zeker komen. Vrouwen werken specifieker en mooier, hebben minder snel de neiging om iets af te raffelen en zijn vaak klantvriendelijk.”

Waar zie jij jezelf staan over vijf jaar?

“Ik heb werkelijk géén idee! Ik hoop bij de garage waar ik nu al werk, maar dan als technicus human technology. Ik wil proberen om de techniek beter, makkelijker en soepeler te maken. En dan bedoel ik niet alleen autotechniek, maar ook de techniek die wordt gebruikt in de garage: de apparaten die ze gebruiken bijvoorbeeld.”

Zou je deze opleiding aanraden?

“Ja. Het is een hartstikke leuke en vrije opleiding. Je kunt je creativiteit helemaal inzetten. Je wordt vrijgelaten en kunt de gekste dingen bedenken die misschien wel voor een nieuwe ontwikkeling in de toekomst zorgen.”