Een passende vervolgstudie en een fijne mbo-school kiezen kan een flinke uitdaging zijn voor jouw kind. Als ouder kun je je kind hierin ondersteunen. Hoe beter jij je kind helpt in dit proces, hoe groter de kans is dat hij/zij een 'echte' geschikte opleiding vindt en een diploma behaald. Hoe? We geven je een aantal handige tips. Lees ook het interview met een van onze loopbaanexperts bij platform 'In de Buurt'.

Teasers

Over Aventus

Bij Aventus zorgen wij ervoor dat het talent van jouw kind alle ruimte krijgt en helpen we bij het ontwikkelingen van zijn of haar kwaliteiten. Jouw kind krijgt veel persoonlijke begeleiding, werkt aan veel toffe projecten en gaat stagelopen bij (regionale) bedrijven/organisaties. Zo is jouw kind straks klaar voor de toekomst!

Dé vragenlijst

Dit kun je doen door bijvoorbeeld onze vragenlijst te downloaden en deze door je kind te laten invullen, alleen of samen. 

Welke richting of opleiding?

Bekijk onze opleidingen voor komend schooljaar op deze pagina. Je kunt onze opleidingen filteren op bijvoorbeeld de richtingen, niveaus of locaties. Het helpt om bijvoorbeeld samen weg te kruisen wat in ieder geval niet passend is, zo kom je steeds dichterbij wat je kind wél leuk vindt.

Voorlichtingen en events

De beste manier om te kijken of een mbo-school of opleiding echt bij je kind past, is door het bezoeken van open dagen of avonden van meerdere mbo-scholen. Ontmoet onze studenten en docenten en stel al jullie vragen. Zij vertellen je over de lessen, meeloopdagen, stages en hoe het is om bij Aventus te studeren. Ervaar samen de praktijklokalen en kom erachter of dit bij jouw kind past. Tijdens onze open dagen en avonden kan er ook een studiekeuzetest gedaan worden.