Overslaan en naar de inhoud gaan

Interview met Joost, deeltijd mbo-student ICT-beheer niveau 4

‘’Na mijn opleiding krijg ik hier een vast contract’

Interview met Joost, werken en leren-student ICT-beheer niveau 4


Waarom heb je voor een deeltijdopleiding (BBL) gekozen?

“Ik heb al een aardig traject afgelegd bij Aventus. Ik heb veel geswitcht tussen voltijd (BOL) en deeltijd (BBL). Vijf dagen per week op school zitten was niet helemaal mijn ding. Wat mij het meeste aanspreekt van een deeltijdopleiding is de ervaring die je opdoet tijdens het werken. Tegelijkertijd verdien je er ook meteen bij naast je opleiding.”


Wat spreekt je het meeste aan in dit beroep?

“De variatie van mijn werk spreekt mij het meest aan. Elke dag is er weer wat nieuws en doe ik weer wat anders. Ik werk bij TwentePC in de winkel en ik voer reparaties uit. Verder heb ik veel contact met de klanten.”


Waarom past deze opleiding bij jou?

“Mijn sociale vaardigheden zijn vrij sterk en ik vind ICT heel boeiend. Deze twee aspecten passen precies bij het werk dat ik nu doe.”


Hoe ziet de begeleiding eruit vanuit je werk en je opleiding?

“Vanuit school heb ik een persoonlijk studieloopbaanbegeleider (slb-er) toegewezen gekregen. De slb-er begeleidt mij vanuit school en ondersteunt me bij het maken van de opdrachten.

Op het werk heb ik ook een begeleider. Hij helpt me met de opdrachten die ik vanuit school krijg en de taken die ik moet uitvoeren op het werk.”


Wat zijn je plannen direct na deze opleiding?

“Wanneer ik klaar ben met de opleiding kan ik een contract voor onbepaalde tijd tekenen bij mijn werkgever. De deeltijdopleiding heeft ervoor gezorgd dat ik aan het bedrijf kon wennen en het bedrijf aan mij. Blijkbaar heb ik een goede indruk achtergelaten.”


Waar zie jij jezelf staan over vijf jaar?

“Ik verwacht en hoop dat ik dan nog steeds bij TwentePC werk. Het is een compact en uitdagend bedrijf waar ik mij verder kan ontwikkelen. Er zijn nog genoeg aspecten binnen het bedrijf waar ik van kan leren. Op die manier kan ik breder ingezet worden.”


Zou je deze opleiding aanraden en zo ja, waarom?

“Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen. Ben je bijvoorbeeld net als ik een beetje klaar met het vijf dagen in de week school-ritme en wil je graag wat bijverdienen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Deze opleiding heeft er bij mij voor gezorgd dat ik genoeg heb kunnen leren en dit meteen in de praktijk kon brengen. Denk alleen wel goed na over de studielasturen. Wanneer je voor deeltijd (BBL) kiest wordt er wel van je verwacht dat je ook thuis flink aan de slag gaat.”