Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaring van Jarno, deeltijd mbo-student Tegelzetter niveau 2

"Het meeste leer ik op mijn werk"

Jarno volgt de deeltijd mbo-opleiding Tegelzetter niveau 2. Hij zit in het eerste jaar van de opleiding en werkt bij Tegelbedrijf Bulten/GaBu in Vorden.

Waarom heb jij voor een deeltijd mbo (BBL) opleiding gekozen?

“Ik werkte hiervoor in de horeca, maar wilde eigenlijk graag in de bouw werken, als tegelzetter. Daarom heb ik rondgebeld, eerst naar een kameraad die tegelzetter is en later naar de leerlingcoördinator van Bouwmensen aan Aventus.”

Wat spreekt je het meeste aan in deze opleiding en dit beroep?

“Waarbij een timmerman zich meer bezighoudt met het voorplaatje, houdt een tegelzetter zich bezig met het eindplaatje. De precisie van hoe tegels worden gelegd en de afwerking ervan vind ik mooi en bewonderingswaardig. Daarnaast bevalt één dag school en vier dagen werk mij erg goed.”

Waarom past een deeltijd mbo-opleiding bij jou?

“Omdat ik op mezelf woon en ik moet inkomen hebben. Met een werken en leren-opleiding verdien je gewoon goed.”

Hoe ziet de begeleiding eruit vanuit je werk en je opleiding?

“Het meeste leer ik op mijn werk. Mijn collega’s zijn goed in hun vak en ik ga graag met hen mee op pad. Dan zie je hoe zij het werk aanpakken. Door te zien wat anderen doen kan ik een eigen werkhouding creëren.”

Wat zijn je plannen direct na deze opleiding?

“Ik hoop dat ik de opleiding snel kan afronden en dan wil ik verder in het bedrijf waar ik nu werk om me te ontwikkelen tot een goede tegelzetter. Het zou leuk zijn om dan ook voor vrienden en kennissen in mijn omgeving te mogen werken.”

Zou je deze opleiding aanraden? En zo ja, waarom?

“Ja zeker. Het is goed verzorgd, je kunt met allerlei vragen terecht. Het is heel duidelijk en alles wordt goed uitgelegd. Helemaal top!”